Sanció de 150 mil euros a dos membres de 'la Manada' per una denúncia feta a Lleida

El Grup Dones de Lleida va denunciar a Protecció de Dades la difusió d'imatges de la víctima de la violació als San Fermines

El grup feminista Dones de Lleida celebra aquest divendres la sanció a 'la Manada' arran de la denúncia que va posar l'organització a l'Agència espanyola de Protecció de Dades contra els fòrums 'ForoCoches' i 'Burbuja.info' el maig de 2018, i que ara s'ha resolt amb 150.000 euros de multa a dos dels violadors del grup – el guàrdia civil i el militar - per la difusió del vídeo de la víctima. Des de Dones de Lleida han volgut fer una crida a seguir denunciant públicament als agressors i a les institucions que ''legitimen la violència contra les dones''. En aquest sentit, envien el suport a totes les víctimes d'agressions masclistes sota el lema ''Nosaltres si et creiem germana'', i recorden que el ''el feminisme autoorganizat dóna fruits quan planta cara col·lectivament al patriarcat''.

 

El Grup Dones de Lleida va presentar una denúncia per la ''greu vulneració de drets'' que consideren que van cometre persones usuàries de les dues xarxes d'internet denunciades al difondre el vídeo de la víctima gravat pels dos violadors. Segons el Grup, un dels seus usuaris va publicar el vídeo de l'agressió, dades persones de la víctima de 'la Manada', creuant dades publicades a la premsa i van aconseguir el seu nom i cognoms, fotos així com accés a un dels seus perfils a les xarxes socials. Malgrat que els principals fils d'informació van ser esborrats per alguns dels foreros, des de Dones de Lleida es remarca que les xarxes continuaven publicant informació confidencial i protegida per la justícia mentre feien ''comentaris insultants, acusaven a la víctima i exculpaven als violadors''.

 
 

Comentaris