Salut només aixecarà les restriccions a Figueres i Vilafant

La Generalitat manté les mesures a l'àrea de Barcelona, la Noguera i el Segrià

Salut aixecarà a partir de dilluns les restriccions a Figueres i Vilafant (Alt Empordà), però mantindrà les mesures per frenar el coronavirus a l'àrea de Barcelona, a la Noguera i al Segrià. La consellera Alba Vergés, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha anunciat que el Procicat ha pres la decisió aquest divendres. "A Figueres i Vilafant la tendència és bona", ha dit Vergés. "Hem de procurar baixar les incidències acumulades i la taxa de reproducció del virus; no ens conformem a estabilitzar-la, sinó a reduir els casos, i per això busquem els asimptomàtics", ha argumentat la consellera. També ha agraït als ajuntaments haver insistit perquè la població compleixi les recomanacions per evitar contagis. A la mateixa entrevista, la consellera també ha valorat les noves mesures de seguretat que ha anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa. Ha explicat que, per a Catalunya, no suposen massa res de nou "perquè la majoria ja s'estaven aplicant".

Entre les principals mesures que han pactat el Ministeri i les autonomies hi ha prohibir fumar al carrer si no es respecten els 2 metres de distància i decretar el tancament de discoteques, sales de ball i bars de copes. La consellera Vergés ha dit, però, que en el cas de Catalunya, moltes d'aquestes mesures "de mínims" que reclamaven les comunitats ja s'estan aplicant "des de fa dies i setmanes". I que per tant, "no hi ha res de nou" amb allò que ha fet Sanitat.En relació als cribratges massius –demà comencen a Torre Baró i dilluns, al barri del Besòs- la consellera ha explicat que estan "funcionant molt bé". I ha destacat, sobretot, la implicació tant dels ajuntaments, com del "personal de referència sanitari" (metges, metgesses, infermeres) i dels líders veïnals a l'hora de conscienciar la població perquè es faci les proves.

A l'entrevista a Catalunya Ràdio, Alba Vergés també ha anunciat que la reunió del Procicat d'avui ha aprovat renovar les restriccions a Barcelona, als quinze municipis de la primera corona metropolitana, i a les comarques de la Noguera i el Segrià. Però que a l'Alt Empordà, a partir del dilluns, les mesures decauran. La consellera de Salut ha dit que a Figueres i Vilafant la tendència "és bona" i la xifra de contagis ha anat a la baixa, i que per això les restriccions s'aixecaran. Alba Vergés sí que ha demanat als ajuntaments, però, que "continuïn insistint" perquè la gent faci cas de les recomanacions. Entre d'altres, que no facin trobades amb més de deu persones, que evitin aglomeracions i que segueixin la fórmula "distància, mans, mascareta".

 
 

Comentaris