El Regne Unit va aixecar material sanitari adquirit per Catalunya pagant més a la Xina

Vergés calcula que aviat hi haurà una necessitat de 9 milions d'unitats de material sanitari en les properes setmanes

El material sanitari s’ha convertit en aquesta crisi del coronavirus en un factor fonamental per afrontar la lluita contra la pandèmia. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha revelat aquest dimecres a la comissió de Salut del Parlament que el Regne Unit va apropiar-se d’una comanda que la Generalitat havia fet i pagat a la Xina, que finalment la va lliurar als anglesos perquè van oferir més diners.

“El context i el mercat no ajuda perquè les teves necessitats les té tothom del teu entorn, altres països tenen els seus preus, negocien a la seva manera, tenen un poder de negociació”, ha explicat Vergés.

 

Segons la consellera, el sistema de producció mundial actual ha fet que “els uns depenguem dels altres i de comandes que poden arribar, per exemple, de la Xina —i ens hi hem trobat—, amb una comanda pagada i anticipada que s’anul·la perquè entra la petició de necessitat del Regne Unit”. A partir d’aquí, aquest nou país “acaba posant uns preus amb els quals no pots competir i ells [els xinesos] poden triar, això és de gestió molt complicada, però malgrat això està arribant material”.

Vergés ha dit que es calcula que properament ja es necessitin 9 milions d’unitats de material sanitari, que suposa un esforç de compra “brutal”.

 

Comentaris