Pugen un 27% els incidents LGTBIfòbics a Catalunya en un any

S'han registrat 143 incidents

Les incidències per LGTBIfòbia registrades per l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) a Catalunya han pujat un 27% aquest 2019 en relació amb l'any passat, amb 143 incidents davant dels 113 que van passar el 2018.

En un comunicat, l'entitat s'ha mostrat "preocupada" per la tendència d'augment de les agressions físiques i verbals, que han passat de 35 l'any passat a 80 el 2019. Per col·lectius, el grup d'homes gais i bisexuals és el que més casos registra, pujant de 56 a 85 aquest any, i ho segueix el de les dones lesbianes i bisexuals -de set a 18-.

 

El president de l'entitat, Eugeni Rodríguez, ha insistit en "la necessitat de la creació d'una taula per abordar les violències LGTBIfòbiques que reuneixi Govern, Ajuntament de Barcelona, Mossos d'Esquadra i diputacions". L'entitat ha celebrat que el Consell d'Europa ha assenyalat l'OCH com a "entitat referent en la lluita contra el discurs de l'odi a tot Espanya", i els ha convidat a participar en un estudi per analitzar els mecanismes, estratègies, registre i evolució dels delictes d'odi.

Amb motiu del seu 11è aniversari, l'OCH celebrarà unes jornades amb la participació de l'activista del col·lectiu trans Mar Cambrollé i l'advocada penalista Laia Serra, que va participar en la redacció de la llei estatal LGTBI.

 

Comentaris