Una infermera sobre els pacients de Covid-19: “Estan espantats del que els pugui passar”

Una infermera catalana explica a la BBC el dia a dia a l’Hospital del Vall d’Hebron

Si algú està patint més que ningú la situació que ha desencadenat la pandèmia el coronavirus són les persones que es troben a les unitats de cures intensives dels hospitals, aïllades i envoltades de personal sanitari que els ha de tractar amb molta protecció i sense la possibilitat de tenir visites de les famílies. Aquesta és la situació que ha descrit per a la BBC la infermera catalana Joana Aina, que treballa a la UCI de l’Hospital del Vall d’Hebron.

Aina parla del “shock” que viu el personal, que ha de treballar amb torns més llargs dels habituals i dels quals surten exhausts. “Treballem sota molta pressió”, confessa, perquè usen un equip de protecció que no és gens confortable, no poden entrar i sortir de les habitacions i per tant han de planificar molt bé la feina.

La infermera explica que a la UCI hi treballa ara gent no acostumada a aquestes unitats i els que en saben han d’ensenyar als nous mentre veuen la dramàtica situació dels pacients: “No estan bé, molts joves, no poden rebre visites, tenen por i estant mol preocupats del que els pugui passar, nosaltres tractem de reconfortar-los i intentem fer tot el que podem”.

 

En el mateix reportatge, els responsables de l’hospital diuen que han multiplicat per cinc la capacitat de l’UCI i que poden disposar de fins a 300 llits (normalment en tenen 53). Tot i aquest augment admeten que segons com evolucioni la pandèmia, els 300 llits seran també insuficients.

 

Comentaris