Noel Alimentaria, pendent que l’Estat li validi un respirador amb control electrònic

Un directiu de l'empresa alertava en un àudio que es va fer involuntàriament viral de les traves de Madrid a l'hora de validar els projectes, tot i l'emergència greu

La crisi sanitària del coronavirus ha desencadenat una onada de solidaritat entre ciutadans, però també entre moltes empreses, que han decidit aportar el seu gra de sorra. És el cas, per exemple, de Noel Alimentació, amb seu a Olot, que ha impulsat el desenvolupament d’un prototip de respirador per ajudar a pal·liar la manca d’aquests dispositius als hospitals. 
L’aparell, dissenyat per membres del departament d’Enginyeria i Manteniment de Noel, permet el control electrònic de la inspiració d’aire en els pulmons. Però a hores d'ara es troba pendent d'autorització de l'Agència Espanyola del Medicament. Un àudio d'un dels directius de l'empresa que es va filtrar a les xarxes socials ahir a la tarda criticava la burocràcia de l'Estat a l'hora de fer les autoritzacions, tot i la situació d'extrema gravetat a les UCI dels hospitals per manca de materials. 

En l'àudio, que l'empresa circumscriu a la privacitat, el directiu posava de manifest que s'havia produït una reunió amb tècnics del ministeri i que no s'havia donat llum verda a cap dels projectes -prop de 40-, i denunciava que aquestes traves acabaven posant en risc més vides de les necessàries, en la línia del que ha denunciat el personal sanitari de forma reiterada. En qualsevol cas, Noel assegura en un comunicat que "si s’obté l’homologació, el respiradorpodria començar a fabricar-se i a distribuir-se properament". 

 

Sobre l'àudio que s'ha escampat a les xarxes socials, amb valoracions molt crítiques amb la gestió que fa l'Estat de la crisi sanitària, Noel Alimentació en confirma la seva autenticitat, però remarca que "aquestes valoracions han estat emeses en l’àmbit privat i en cap moment realitzades amb la voluntat de transcendir a l’àmbit públic", i afegeix que "Noel no té cap comentari ni cap declaració a fer sobre el contingut d’aquestes valoracions".  


 

Comentaris