Els negocis online, fent l’agost durant el coronavirus

La demanda de productes sanitaris o d’entreteniment s’ha multiplicat arran la situació de confinament

El coronavirus ha provocat l’acomiadament temporal de gairebé 600.000 catalans. Les borses de tota Europa han caigut i els experts han començat a advertir de la crisi econòmica que vindrà quan tot això passi. Però hi ha negocis que estan “fent l’agost” gràcies a la necessitat d’entreteniment que genera el confinament.

Aquest és el cas de Delicatela, que ha triplicat les vendes de kits de brodat i labors des que el confinament va començar. “Al vendre per internet he continuitat amb l’activitat i he millorat les vendes, perquè les activitats manuals ajuden a desconnectar i fer passar les hores sense capficar-se massa en el que vivim”, explica la propietària, Laura Pinar.

Tot i així, la màxima responsable de Delicatela assegura que “la situació post crisi fa patir perquè tot i que ara puc arribar a nova clientela en la crisi econòmica que vindrà les famílies ens haurem d’estrenyer el cinturó”. “Malgrat això, espero que la gent no renuncii als seus hobbis”, afegeix.

En el mateix sentit, Ferran Forcada, director general d’Hivital, un negoci online que ven vitamines i complements alimenticis naturals, assegura que la crisi sanitària ha provocat que molta gent busqui ajuda a la medicina natural.

Segons Forcada, s’ha arribat a multiplicar per sis la venda de productes com la Vitamina C, el Zinc, la Vitamina D3, la Vitamina E i d’altres relacionats amb reforçar el sistema immunològic. “Ens consta que a les farmàcies aquests tipus de productes s’estan esgotant, i la gent els busca online”, explica el director.

“La crisi sanitària marcarà un abans i un després en l’economia mundial i serà un daltabaix molt important per les economies basades en industries i serveis de mà d’obra poc qualificada, com Espanya”, adverteix Forcada. “El turisme i la construcció desapareixeran uns mesos i això repercutirà en el poder adquisitiu de les famílies i baixarà el consum dels altres sectors. A salut i alimentació esperem no patir tant, però ben segur que ho notarem”, conclou l’empresari.

Aquest augment de demanda de productes que només es poden trobar a internet ha provocat que empreses com Amazon siguin considerades essencials, malgrat que en la majoria de casos no puguin garantir la seguretat dels treballadors.

 
 

Comentaris