"Vaig estar un mes respirant amb una màquina, aneu amb compte"

Carlos Mendoza, l'últim malalt de la primera onada de Covid donat d'alta a Bellvitge, grava un vídeo amb la veu trencada

"Hi ha molta gent que no creu que existeixi aquesya malaltia. Doncs creiu-hi, jo l'he viscuda. Aneu molt en compte". És la súplica que ha fet amb la veu trencada l'últim pacient de la primera onada de Covid-19 que ha donat d'alta l'Hospital Universitari de Bellvitge, aquest dissabte. Es diu Carlos Mendoza i va estar a l'UCI durant més d'un mes amb respiració assistida. A través d'un vídeo difós pel departament de Salut, ha demanat a la població més consciència sobre la situació, ha assegurat que quan va recuperar la consciència creia que no tornaria a caminar i s'ha mostrat "molt agraït" pel "gran esforç" que han fet els professionals sanitaris per salvar la seva vida. "Jo no ho recordo, però vaig estar mes d'un més respirava gràcies a una màquina i m'han explicat que la meva dona només podia venir-me a veure cada vuit dies", ha detallat.

El pneumòleg Mikel Sarasate, un dels metges que l'ha tractat, ha dit que amb l'alta d'aquest pacient veuen "la fi d'un dels treballs més grans" que han fet fins ara com a hospital.

 

Avís del seu metge: "Estem tornant a la situació prèvia"

"El punt positiu és que en ser l'últim pacient de la primera onada ens dona la sensació que hem netejat però per desgràcia no és així perquè tenim bastants ingressos amb covid greus a l'UCI", explica Sarasate tot afegint que és "una victòria" que es pensaven que "seria més gratificant". "Estem tornant a poc a poc a la situació prèvia", lamenta.

Més informació
 

Comentaris