Mercadona dona més de 100.000 litres de llet als bancs dels aliments de Catalunya

Enguany participarà novament en el Gran Recapte i posarà a disposició dels quatre bancs dels aliments més de 250 botigues

La companyia de supermercats Mercadona ha donat més de 100.000 litres de llet sencera de la marca pròpia Hacendado (concretament 101.700 litres) a la Federació Catalana de Bancs dels Aliments. La relació entre Mercadona i la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, que engloba els bancs dels aliments de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, va iniciar-se l’any 2010 i s’emmarca des de dues vessants: d’una banda, posar a disposició dels bancs dels aliments les botigues de Mercadona en les edicions que organitzen per a recaptar aliments; i, d’altra banda, fer una donació de productes de primera necessitat als bancs dels aliments perquè els puguin distribuir a les persones necessitades a través d’entitats benèfiques.

En aquest sentit, Mercadona també col·laborarà en l’edició d’enguany del Gran Recapte -prevista per als propers dies 22 i 23 de novembre- amb la participació de més de 250 botigues d’arreu de Catalunya on s’establirà un punt de recollida d’aliments a cadascuna. La companyia posarà a disposició dels quatre bancs dels aliments les botigues com a punts de recollida d’aliments de primera necessitat. En la campanya anterior, celebrada el 30 de novembre i l’1 de desembre del 2018, es van recollir més de 1.013 tones de productes bàsics donats pels clients. Mercadona va fer una aportació addicional de més de 100.000 litres de llet sencera Hacendado que enguany repeteix. Paral·lelament, donarà suport logístic al Banc dels Aliments de Barcelona facilitant el transport dels productes recaptats cap a la nau on posteriorment es classificaran per voluntaris del banc.

En aquest sentit, la presidenta del Banc dels Aliments de Barcelona, Roser Brutau, ha assenyalat que “aquesta donació és una aportació molt valuosa donat que la llet és un dels aliments bàsics que més falta fan al Banc dels Aliments i el que es reparteix més durant tot l’any”. Per la seva banda, el director de Relacions Externes de Mercadona a Barcelona Nord i Girona, Santi Mont, ha remarcat “la important tasca” que duen a terme els bancs dels aliments “recollint i repartint els aliments entre els més necessitats” i ha manifestat que “un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és retornar part de tot el que rep d'ella” i aquesta nova donació de llet que fa la companyia “és la nostra petita contribució per ajudar les persones que més ho necessiten”.

Tant la presidenta del Banc dels Aliments de Barcelona, Roser Brutau, com el director de Relacions Externes de Mercadona a Barcelona Nord i Girona, Santi Mont, han coincidit en assenyalar que “la participació en aquesta nova edició del Gran Recapte dóna continuïtat a la col·laboració iniciada l’any 2010 amb els bancs dels aliments” i té com a objectiu “poder contribuir a aconseguir que es pugui recaptar el major nombre d’aliments i distribuir-los entre les persones més necessitades”.

 

A més de la col·laboració amb els banc dels aliments, la cadena de supermercats també dona diàriament aliments a 36 menjadors socials d’arreu de Catalunya. La donació es realitza de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta a cadascun dels menjadors socials els productes i els entrega en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària per tal que els voluntaris puguin preparar els àpats diaris.

 

Comentaris