Locals i discoteques demanen diferenciar-se dels casos de covid en 'botellons'

Fecalon i el gremi de discoteques diuen que només un el 6'2% dels brots actius a l'Estat tenen són a l'oci nocturn

La Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (Fecalon) i el Gremi d'empresaris de discoteques de Barcelona i Província reclamen que no s'estigmatitzi el sector. En un comunicat, demanen a l'administració que es diferenciï els casos de covid i brots originats en 'botellons', festes clandestines o celebracions privades d'aquells que tinguin a veure directament amb activitat reglada de locals o discoteques. Denuncien que la informació que s'ofereix és "esbiaixada". Recorden que dels brots actius de coronavirus a l'estat espanyol aquest diumenge, "només el 6,2%" són en l'oci nocturn (30 de 483 brots). A més, apunten que en els darrers set dies només el 8,2% dels casos positius de covid a Espanya s'han detectat en aquest context.

Amb aquestes xifres a la mà, consideren que és "absolutament desproporcionat, arbitrari i irregular" assignar a l'oci nocturn una incidència "especial" sobre el percentatge de brots. A més, remarquen que les dades barregen els casos en discoteques, 'botellons' o celebracions privades, demanera que apareixen "confoses".

 

Per tot plegat, reclamen a l'administració que l'abordatge de les dades de la malaltia sigui "rigorós" i eviti "explicacions simplistes" com ara identificar l'activitat de discoteques o locals com el principal factor de risc. "Repetir el missatge que els locals d'oci, les discoteques i els bars especials són els culpables de la crisi del coronavirus no resoldrà el problema", afirmen.

 

Comentaris