La Generalitat reactiva l'avís preventiu per contaminació atmosfèrica

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat ha reactivat aquest dissabte l'avís preventiu per contaminació atmosfèrica a Catalunya després que, en les últimes hores, el nombre de partícules en suspensió hagi augmentat a causa d'una massa d'aire càlid. En un comunicat aquest dissabte, la Conselleria ha informat que aquesta massa d'aire càlid ha "agreujat la intrusió de pols africana instal·lada al país des del dia 24 de juny", encara que assenyala que, segons les previsions, la situació atmosfèrica va a mantenir-se estable.

L'avís preventiu té com finalitat que es redueixin les emissions de contaminants per evitar la declaració d'episodi ambiental per alta contaminació, explica la Conselleria. La Direcció general de la Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic realitzarà un "seguiment exhaustiu" dels nivells de contaminació i valorarà si és necessari activar un episodi de contaminació per partícules o desactivar l'avís preventiu.

 

La reactivació de l'avís es produeix després que a Manresa (Barcelona) i Juneda (Lleida) es registressin el divendres partícules en suspensió de diàmetre inferior a les 10 micres en valors superiors al límit diari, 50 micrograms per metre cúbic.

 

Comentaris