La Generalitat es disculpa al professorat per deficiències al portal per publicar evaluacions

L'aplicació [email protected] es col·lapsa sovint i no permet que els professors pengin les notes dels seus alumnes amb normalitat

El Departament d'Educació ha enviat una carta al professorat disculpant-se del deficient funcionament d'[email protected], una aplicació informàtica de la Generalitat que serveix perquè els professors pengin les notes dels alumnes al núvol. Tal i com ha pogut confirmar El Món, aquest servei fa temps que no funciona com hauria i no permet que el professorat publiqui adequadament les notes al servidor. De fet, expliquen professors que s'han arribat a plantejar no posar notes als alumnes com a senyal de protesta. 

Anteriorment es feia ús del servei SAGA, un servidor que "també donava alguns problemes però que sí que es podia utilitzar i penjar les notes correctament", expliquen fonts del professorat a aquest diari. L'[email protected], però, que s'ha d'utilitzar tres cops al curs per penjar les notes dels alumnes cada trimestre, sí que té greus problemes. "A vegades no hi ha manera d'entrar a l'aplicació o altres cops s'esborren les notes que ja has penjat o fins i tot desapareix la nota final", apunten aquests professors.

 

Aquest servei, no obstant, no tindrà cap afectació a les notes de la Selectivitat. És només una aplicació per a les escoles. De totes maneres, el Departament es disculpa a la carta que ha enviat al professorat. "L’equip funcional i tècnic del Departament està treballant intensament des de les primeres fases del disseny, desenvolupament, proves i formació per a què la posada en funcionament d’[email protected] respongui a les necessitats dels centres; malauradament tots els esforços realitzats han estat encara insuficients i els centres heu resultat perjudicats", reconeixen des de la Generalitat.

"Estem recollint totes les vostres incidències i queixes per tractar-les adequadament i donar la resposta més adient i ràpida possible", afegeixen des del Departament al comunicat enviat als professors de molts centres de Catalunya.

 

Comentaris