L'Open Arms entrarà en aigües italianes i demanarà l'evacuació dels 147 migrants

No corren el risc que els multin o arrestin, després que un tribunal italià hagi tombat el decret que els ho impedia

El fundador de l'ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps, ha anunciat que entraran en aigües italianes perquè ja no corren el risc que els multin o arrestin, després que un tribunal italià hagi tombat el decret que els ho impedia.

El vaixell humanitari fa 13 dies que és a la deriva al Mediterrani amb 147 migrants a bord pels quals sol·licitaran l'"evacuació mèdica".

"Som a 30 milles de Lampedusa, ens hi acostarem més i entrarem en aigües territorials italianes. Sol·licitarem acostar-nos-hi però ara no hi ha cap prohibició", ha assegurat Camps, en referència a la decisió del tribunal italià.

En declaracions a la premsa a Madrid, Camps ha indicat també que sol·licitaran l'"evacuació mèdica" de tots els migrants a bord de l'Open Arms i que és possible que els primers evacuats siguin els nens.

 

S'ha reunit aquest dimecres a Madrid amb l'ambaixador d'Alemanya a Espanya i li ha demanat que "intervingui" per crear "un eix reforçat" dels tres Estats: Alemanya, França i Espanya. Després de la trobada, Camps creu que la solució és "més a prop".

 

Comentaris (4)
No anem be Fa 3 mesos
Espero que engarjolin al mafiós Sr. Camps i li cremin el vaixell. Així de clar.
Cap mort a l'aigua Fa 3 mesos
Celebro que Open Armas pugui desembarcar, en aquest cas Itàlia, però que com humans ho tindria que haver fet abans. Contra la inhumanitat , HUMANITAT.
CASPER Fa 3 mesos
OPEN ARMS LI FA EL JOC A LES MAFIES, COBRARAN D'ELLS?
kiko Fa 3 mesos
147 inmigrants economics que venen de Libia, un país que no esta en guerra. S´asseguraran d´escampar la veu que a Europa donen casa, educacio i sanitat gratuita, de segur en tindrem milers més, el que a la vegada fara impossible que s´integrin a la societat, no cal ser un geni per a veure-ho.