L’embolic judicial de les eleccions sindicals embussen el Consell de la Policia

L’equip de Buch assegura que impulsa la jubilació anticipada i la Mesa Sectorial, els sindicats desconfien

El Consell de la Policia s’ha celebrat aquest matí sense cap acord concret, o com a mínim, sense signar. L’equip del conseller Miquel Buch, tot i insistir que busquen un “acord global” amb la plataforma MosSOS i els sindicats, ha admès que només s’ha avançat de paraula per ‘causes alienes a l’empresa’. En concret, el director general de la Policia, Andreu Martínez, ha explicat en acabar la trobada, que l’embolic judicial de les eleccions sindicals, que no permet proclamar els resultats definitius, impedeix una signatura d’acords amb “tota la legitimitat”.

 

 

En qualsevol cas, Martínez ha emfatitzat que la voluntat és fer un acord global sobretot en els  15 punts que ha posat sobre la taula els sindicats i la plataforma MosSOS, més enllà de la resta de qüestions -en total són 27- que hi havia a l’ordre del dia d’avui. Com a mostra, el director general de la policia catalana ha detallat avançar en la jubilació anticipada i la participació en la Mesa de la Funció Pública. D’aquests dos darrers punts, ha informat que s’han tramitat sengles peticions a la secretaria d’Estat de Seguretat Social i a la conselleria de Funció Pública.

 

 

 

De tota manera, Martínez ha reclamat un acord global i tractat i acordat “amb els representants legítims del procés electoral que està suspès per la Justícia”. Així quan hi hagi una composició definitiva se signarà aquest acord. Per la seva banda, David Miquel, de la Trisindical, considera que els arguments d’Interior són “una excusa per no arribar a cap acord”. De tota manera, han esperonat a la cúpula d’Interior a continuar negociant per preparar un acord que es pugui signar quan s’aixequi la suspensió del resultat de les eleccions sindicals.

 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?