L'alcaldessa de Rubí exigeix a la DGAIA que aturi el trasllat de 80 MENA al municipi

Ana María Martínez (PSC) assegura que el Govern va prendre la decisió de forma "unilateral"

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, exigeix al la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) que aturi el trasllat de 80 MENA a l'antic Hotel Terranova de la població. Admet que el passat 2 de maig els responsables de l'organisme la van trucar per comunicar-li que convertirien l'edifici en un centre de menors, però adverteix que la decisió es va prendre de forma "unilateral". La batlle assegura que Rubí "no és una ciutat racista" però considera que "les coses s'han fet molt malament" i que s'ha generat "una alarma social" perquè la DGAIA "aquest cop s'ha passat". Per tot plegat veu "impossible" que l'Ajuntament i el Govern puguin arribar a un acord respecte a aquesta qüestió. Amb tot, s'ha posat en contacte amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani.

 

Ana María Martínez s'ha alineat totalment amb els veïns de Can Rosés i ha dit que "la DGAIA i el Govern ho han fet tot malament". La batlle assegura que la decisió de convertir l'antic Hotel Terranova en un centre per acollir menors estrangers va ser totalment "unilateral", tot i que reconeix que el 2 de maig la directora general d'Atenció a la Infància i Adolescència, Ester Cabanes, la va trucar per informar-la dels plans de l'executiu català. "Em van dir que ja s'estaven fent les obres i que s'hi traslladarien joves d'entre catorze i divuit anys", comenta Martínez que assegura que va quedar totalment "sorpresa" amb aquest anunci. 

 

 

"No som una ciutat racista, som una ciutat acollidora que ha treballat molt i que s'ha fet gran amb l'arribada de ciutadans d'altres punts de l'Estat i del món", assenyala l'alcaldessa que lamenta la situació "s'alarma social" que s'ha generat. "La DGAIA ja ens té acostumats a fer les coses malament però aquest cop s'ha passat", ha etzibat. Martínez també ha carregat contra l'executiu català perquè afirma que van començar-se a fer diverses obres per adequar l'interior de l'edifici sense tenir els permisos pertinents. "L'autorització que van demanar era d'un assabentat d'obres, no s'ajustava amb el que s'estava fent i hem aturat els treballs", comenta. Assegura que si volen reprendre les obres hauran de presentar un projecte i demanar el permís necessari. També avisa que preveu que estiguin aturades un temps. 

 

Comentaris (1)
TENIM UN GREU PROBLEMA Fa 9 mesos
Molts MENAS els envien d'altres llocs d'Espanya cap a Catalunya amb l'intenció de perjudicar-nos (inclòs els fan fora de centres on estaven) . La Generalitat els hauria de retornar a Madrid o Andalusia o Canàries. En general, no aporten res de bo. Com sempre acabem pringant i pagant nosaltres.