Inquietud a Sant Pere de Vilamajor per la possible obertura d'un centre de MENA

La Generalitat té previst posar-lo en marxa el proper mes de març i acollirà una vintena de joves d'entre 16 i 21 anys

La possible instal·lació d'un centre de MENA a Sant Pere de Vilamajor (Vallès Oriental) ha generat nerviosisme entre una part de la població del municipi. Tot plegat després que la setmana passada l'Ajuntament comuniqués que la Generalitat ha llogat una masia per traslladar-hi una vintena de joves no acompanyats, d'entre 16 i 21 anys, procedents d'altres punts del territori, entre els quals Canet de Mar. Tant els responsables municipals, com els del departament de Treball, Afers Socials i Família, han defensat el projecte i han demanat la col·laboració ciutadana per aconseguir la integració dels nouvinguts. El trasllat es farà efectiu el mes de març i el centre estarà gestionat per la Cooperativa d'Iniciativa Social Eduvic.

Amb l'objectiu d'informar la ciutadania i les entitats i empreses del poble sobre el projecte, el local municipal la Fàbrica va acollir dimarts al vespre una reunió informativa. Hi van participar la secretaria d'Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, el secretari d'Igualtat, Oriol Amorós, representants municipals, veïns i membres de la cooperativa Eduvic. Alguns dels habitants van aprofitar la trobada per expressar el seu neguit i el seu descontentament.

Fonts del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, indiquen encara s'està acabant de definir el perfil dels joves que es traslladaran a Sant Pere de Vilamajor. Amb tot, assenyalen que seran persones que porten entre un any i mig i dos a Catalunya i que, per tant, disposen de "competències lingüístiques i formatives".

Afegeixen que s'ha escollit aquesta localitat pels beneficis que un "emplaçament rural" com aquest pot aportar al procés d'inserció dels joves. "Sobretot pel que fa a l'aprenentatge d'oficis".

Així mateix, asseguren que la posada en marxa d'aquest equipament s'emmarca en l'estratègia del departament de treballar amb grups de treball més reduïts.

De la seva banda, l’Ajuntament ha emès un comunicat en que fa una crida “com a poble solidari” a totes les persones disposades a col.laborar i ajudar aquests joves en la seva integració al municipi.

 
 

Comentaris (4)
governet de vichy Fa 2 dies
Primer elegeixen el poble (els amants del referèndum, els DEMOCRÀTES) després et diuen solidari, per què no gosis a negar-te. Mig Marroc campa per Catalunya, ja que la pagueta és bona, sense cotitzar, ni treballar, a més la mili és obligatòria (edat biològica?). EDUVIC és entitat privada?, la Generalitat destina, EDUVIC gestiona de gran quantitat de diners del Fons de Contingència, de la Generalitat (última partida segons Consellera Budó 67 mill Eu)?
adolf Fa 3 dies
Us acompanyo amb sentiment
Dolors Fa 3 dies
Tant el titular* com la fotografia mostra discriminatori cap als Joves no acompanyats. Siusplau, feu periodisme responsable que no faciliti imatges discriminatòries cap a sectors de la població. *les entitats contra el racisme demanen que es redueixi el col·lectiu a "Menas" i prou.
XX Fa 3 dies
He deixat de llegir l'article a partir de "el secretari d'Igualtat, Oriol Amorós". Tot el que toca ho converteix en merda. El meu condol a Sant Pere de Vilamajor. Espero que els seus votants d'ERC gaudeixin de l'enriquiment cultural que els brinda aquest privilegi solidari.