Illa insisteix que Moncloa “estudia” baixes pels pares de nens en quarantena

El ministre de Sanitat no veu necessari en aquests moments tancar Madrid

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha descartat aquest dijous que el seu executiu es plantegi cap nou confinament massiu com els del mes de març, abril i maig, ni tampoc cap “confinament perimetral” com el que algun president, com el castellanomanxec Emiliano García Page, demana per a Madrid. En una entrevista a la Ser Catalunya, Illa també ha insistit que el seu govern està estudiant “mecanismes” perquè els pares de nens en quarantena però negatius a les proves de covid-19 puguin accedir a una baixa remunerada.

En aquest moment no hi ha lloc per a un confinament perimetral de Madrid”, ha afirmat el ministre, que ha assegurat que actualment “s’està fent una feina correcta a tot arreu”. Segons el ministre, “estem en un escenari de control” on la prioritat és detectar els casos i “actuar amb velocitat i contundència”, però no calen, per ara, “mesures generalitzades”.

 

Segons el ministre, el curs escolar pot començar amb normalitat al setembre i el seu govern està “estudiant” la mesura anunciada aquest dimecres pel vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, per dotar els pares que hauran de cuidar de nens en quarantena però negatius a les proves de covid-19 d’una baixa remunerada.

S’estan estudiant totes les opcions”, ha afirmat el ministre, que ha recordat que ja hi ha en marxa el programa ‘EmCuida’ per flexibilitzar l’horari laboral –amb la pèrdua de la part proporcional del sou- però que no ha volgut anticipar més sobre la mesura de les baixes retribuïdes per a casos de pares de nens en quarantena negatius. En tot cas ha afirmat que l’objectiu és “resoldre un problema present” que li estan traslladant ja les CCAA. La ministra de Treball, Yolanda Díaz, també ha confirmat en una entrevista a IB3 que el seu executiu “treballa” en aquesta mesura, tot i que no ha avançat quan es posaria en marxa.

 

Comentaris