Igualada, dia 6: I torna a ser diumenge

La Cònca d’Òdena amb l’ai al cor pel personal sanitari i la queixa de l’alcalde per la requisa de 4.000 màscares

“Torna a ser diumenge, per a mi, és diumenge dia 6, i em sembla que demà també ho tornarà a ser”. Aquest és un dels comentaris de l’igualadí Sant Vidal en la diària conversa amb el Món d’aquest dimecres. La capital de l’Anoia es mostra com un espectre arran del confinament pel coronavirus decretat fa sis dies. De fet, els carrers estan més nets que una patena. Entre poca gent al carrer i la brigada repassant com si no hi hagués un demà, a les voreres s’hi podrien menjar sopes. La preocupació però es manté a l’Hospital. Tot i que ja hi ha sanitaris que han superat la quarentena, n’hi ha dos de greus. L’alcalde Marc Castells ha tret el geni davant les informacions de les requises de materials com màscares per enviar-les cap a Madrid. Als súpers s’exhaureixen  els guants de fregar els plats.

 

La Conca, però, es vanta que surt a reputada premsa internacional com el New York Times. “I en portada!”, afegeix un altre veí en David. La notícia surt com la primera ciutat confinada d’Espanya. La curiositat rau en com una zona on viuen 70.000 personal s’ha normalitzat una excepcionalitat en benefici del país. “Un efecte que no s’ha contagiat a Madrid”, comenta en David. “Jo no vull semblar un paranoic, però per anar a comprar em disfresso i quan torno en dutxo, i rento la roba, fins i tot li he dit a la meva dona de treure’m l’anell, i m’ha donat permís… al capdavall tampoc no follem”, ironitza.

 

L’humor però no es manté en l’epicentre de la crisi, l’Hospital d’Igualada. Les dades de Salut són colpidores: 207 positius. El balanç és de 15 morts. Una xifra espantosa si es té present que a Catalunya se n’han registrat 55. Set persones més pengen d’un fil. Els sanitaris infectats en són 91. El gruix dels 228 de sanitaris infectats a tot el país. Tot i que avui, segons informa Toni Cortés a Anoiadiari.cat se celebra que una vintena de sanitaris han tornat a la feina després de la quarentena. Però les dades són preocupants i afecten. A més, la polèmica política està servida. L’alcalde Castells ha sortit en tromba per retreure al govern espanyol el bloqueig de 4.000 mascaretes encarregades per l’hospital igualadí. En aquest sentit, alguns veïns consultats per El Món, asseguren que reben whats que els animen a fabricar màscares si tenen màquina de cosir.

Una imatge desèrtica d'Igualada d'aquest dimecres/Sant Vidal

Una imatge desèrtica d'Igualada d'aquest dimecres/Sant Vidal

 

El neguit pel futur de la feina i per les prestacions que rebran la gent que sense ser positiu per coronavirus estan confinats es descomprimeix per detalls de solidaritat. Col·laboració veïnal, noves relacions entre pares i fills, i les ganes de sortir del forat. Fins i tot, en un súper algú li ha cridat l’atenció a un graciós que li ha dit a la peixetera si la bossa amb el peix li tiraria al cap o li donaria. “Encara n’hi ha que no són conscients del que està passant i això que es palpa a la ciutat”, explica una igualadina que avui ha rescatat la manera de fer ous ferrats de la seva mare. “I així, anar fent”.

 

 

Comentaris