El Govern nega que Catalunya deixi morir els pacients de més de 80 anys

Vergés recorda que en el tractament de cada cas imperen els criteris clínics

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha sortit al pas de la polèmica generada per la filtració d’un document sobre el tractament de pacients de més de 80 anys amb poques possibilitats de superar un tractament a l’UCI. Vergés ha vingut a dir que a Catalunya es segueixen els criteris clínics i no es deixa morir persones perquè tinguin més de 80 anys com alguns interpreten després de la filtració del protocol.

Vergés ha dit que Salut “sempre posa per davant el criteri professional dels que estan a primera línia” i ha recordat que “no hi ha malalties, sinó persones amb malalties”. En aquest sentit, ha posat èmfasi en què el Covid-19 “és una malaltia nova i malauradament no hi ha vacuna ni medicament específic, però sí tractament per atendre afectacions que el virus causa en les persones”.

 

La consellera ha manifestat que la malaltia malgrat tot es pot superar independentment de l’edat i que “per sort no tothom ha d’entrar a l’UCI”. “La majoria de persones passarà la malaltia amb símptomes lleus, en atenció convencional i altres necessiten el suport de les UCI, que hem intensificat”, ha subratllat Vergés.

El Govern insisteix en què imperen els criteris clínics. Vergés ha remarcat que després de la filtració del protocol molts metges han remarcat que “és pràctic habitual” aquest triatge de pacients per a les UCI. “La intensitat terapèutica no marca el que és millor per a les persones”, ha indicat Vergés.

 

Comentaris