El Govern llença ConfinApp, una aplicació mòvil per resoldre dubtes durant la pandèmia

Basada en intel·ligència artificial posa a disposició de la ciutadania un assistent virtual per a resoldre dubtes

El departament de Polítiques Digitals del Govern ha posat en marxa aquest divendres l’aplicació ConfinApp, basada en intel·ligència artificial, disponible a confinapp.cat i en els propers dies a les plataformes per a iOs i Android, ha informat la portaveu Meritxell Budó.

L’aplicació ha de servir d’acompanyament i porta d’entrada a tota la informació i serveis del Govern a disposició de la ciutadania durant i després del confinament.

El ConfinApp inclou un assistent virtual per donar resposta a inquietuds i dubtes generats per la crisi, ja sigui qüestions d’higiene i salut, els desplaçaments permesos en l’estat d’alarma, assegurances, aspectes tributaris, ajudes o dubtes sobre el curs escolar.

Budó ha afirmat que “no es demana cap dada personal”, només de “perfil”. La portaveu ha afegit que l’aplicació servirà per a detectar i poder solucionar les necessitats socials durant l’etapa de confinament, ja sigui sobre aprovisionament, ajuda entre veïns o per aprendre des de casa.

 

El Govern ha fet una crida a les empreses tecnològiques i start ups que tinguin “ganes d’ajudar” desenvolupin solucions tecnològiques a les necessitats que es podran integrar a l’aplicació.

 

Comentaris