El Govern limita l'aforament de la restauració al 50% a Girona i Salt per frenar contagis

Salut demana a la ciutadania que redueixi al màxim l'activitat social per evitar nous contagis

El Procicat ha aprovat aquest dilluns a la tarda un conjunt de restriccions centrades a Girona i Salt per tal de reduir el nombre de contagis que hi ha en els dos municipis. Les restriccions entraran en funcionament a partir del dimecres a la mitjanit i es basen en la limitació de l'aforament al 50% a dins i fora dels locals i prohibeix el servei en barra. A més, les cerimònies com ara enterraments o casaments també quedaran limitades al 33% de l'aforament dels recintes. Per altra banda, des del Departament de Salut han demanat a tota la ciutadania que eviti al màxim quedar amb gent que no forma part del seu nucli de convivència i redueixi la vida social. Les mesures s'allargaran per un període de 15 dies com a mínim.

El Govern ha decidit endurir les restriccions sanitàries als municipis de Girona i Salt (Gironès) amb l'objectiu de reduir el ritme de propagació del virus en aquests dos municipis. Les restriccions se centren en la limitació de l'aforament de bars i restaurants, que quedaran reduïdes a la meitat tan a l'interior dels establiments com a les terrasses. Per altra banda, no es podrà servir a les barres. A més, el Departament de Salut ha recordat que les reunions de més de deu persones estan prohibides i tampoc es pot obrir els establiments més enllà de la una de la matinada.

Pel que fa a les cerimònies religioses, també es limita l'aforament a un terç de les sales. D'aquesta manera, tant enterraments com casaments només podran ocupar el 33% de totes les places disponibles.

En l'àmbit del comerç, es demana que no es produeixin aglomeracions i que la distància mínima es respecti amb 1,5 metres. L'aforament per a aquests negocis és l'equivalent als 2,5m2 per persona, tal com es mantenia fins ara.

Pel que fa a les activitats culturals i esportives també es manté la limitació del 50% de l'aforament. Es podran omplir la meitat de les butaques del teatres, sales de concert o cinemes i reduir a la meitat la capacitat de la gent en museus o sales d'exposicions.

De la mateixa manera, el Departament de Salut ha demanat a la ciutadania de Girona i Salt que es quedi a casa sempre i quan no sigui per a casos imprescindibles. A més, han demanat que es redueixi al màxim la vida social amb l'objectiu de frenar el nombre de contagis que hi ha als dos municipis.

El Procicat ja ha aprovat aquest dilluns les noves restriccions i es preveu que entraran en vigor quan es publiquin al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), que previsiblement serà el dimecres. Les mesures tindran una durada mínima de 15 dies des de l'inici de la seva aplicació. Posteriorment, s'avaluarà la situació dels dos municipis i es decidirà si es mantenen, s'endureixen o es relaxen.

 

El govern espanyol demana als gironins que facin cas del Govern

De la seva banda, la secretària d'Estat de Sanitat, Silvia Calzón, ha demanat als ciutadans de Girona i Salt que "compleixin" les mesures i recomanacions aprovades pel Procicat per frenar els contagis. Durant la roda de premsa d'aquest dilluns, Calzón ha assegurat que el Ministeri és molt "respectuós" amb les actuacions que prenen les CCAA i ha defensat la importància d'adoptar mesures "precises" i "quirúrgiques" per evitar nous casos.

 

Comentaris