El Govern detecta 25 residències de la gent gran en situació "crítica"

La Fiscalia n'investiga 20 arran de denúncies de familiars i treballadors dels centres

La consellera de Salut, Alba Vergés, ah donat aquest dimecres alguns detalls de la gestió de la crisi sanitària a les residències de la gent gran. En concret, Vergés ha parlat de l’existència de 122 residències amb “diagnòstic de gestió complexa” i d’entre aquestes n’hi ha 25 que les ha qualificat de “residències crítiques”.

Aquesta situació crítica implica que s’hagin de fer derivacions, reubicacions, canvis en la direcció dels centres, reforç de personal i desinfeccions. A banda, hi ha cinc residències més que estan sent estudiades i pendents d’informes per veure si entren també en aquesta categoria crítica.

 

Vergés ha anunciat que s’han nomenat 18 persones delegades perquè es dediquin a treballar de forma exclusiva en l’àmbit de les residències en coordinació amb els centres d’atenció primària i l’Agència de Salut Pública.

Aquesta informació s'ha anunciat després que es conegués ahir que la Fiscalia investiga vint residències a Catalunya (divuit a Barcelona i l'àmbit metropolità, una a Lleida i una altra a Tarragona) per denúncies interposades per familiars i treballadors dels establiments, entre altres, a l'entorn de la gestió per la crisi del coronavirus.

 

Comentaris