El Govern alerta que Catalunya viu "dies crítics" i que les xifres aniran a pitjor

Josep Maria Argimon recorda que el tractament per aturar la Covid-19 consisteix en "quedar-se a casa"

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha advertit aquest dijous que d’acord amb les dades el conjunt de Catalunya es troba en una situació de “risc alt de rebrot”, perquè supera l’índex de 100. Argimon ha afirmat que “ara és un moment crític” per l’evolució de la pandèmia i frenar el virus, però ha afegit que a diferència del mes de març les UCIs no estan plenes i no hi ha problemes assistencials com aleshores. Tot i així, es tracta d’uns “dies crítics” i seran crucials les mesures que prengui la ciutadania “perquè l’evolució vagi sent més lenta fins arribar a controlar-ho”.

“La pel·lícula del mes març i abril ja la coneixem, el que no podem es repetir aquesta pel·lícula i que la corba es dispari, per això tots aquests dies son crítics”, ha remarcat Argimon. “El guió ja el sabem i la nostra vacuna són les mesures preventives, el tractament ja el coneixem: ens quedem a casa, i és efectiu, però és un tractament molt agressiu, que té efectes secundaris”.

 

Les autoritats sanitàries consideren que les xifres són preocupants, però els serveis assistencials no estan en tensió. Salut avisa que les xifres actuals no són bones, però que les de la setmana que ve seran pitjors. El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, creu que vindran mesos complicats.

Els ingressos hospitalaris han augmentat un 129% la darrera setmana. S'ha passat de 131 ingressos a 301. Un total de 437 llits estan ocupats per Covid. La situació és diferent a la del març, quan es va arribar a tenir-ne més de 8.000 ocupats per pacients amb la malaltia.

 

Comentaris