La festivitat del Pelegrí manté dempeus la moral dels veïns de Tossa

L’alcaldessa del municipi, Imma Colom, es mostra optimista i espera que el poble ja hagi deixat enrere la pitjor part del temporal

Tossa de Mar ha estat un dels municipis més afectats pel temporal Glòria. Aquest dimarts es feien virals unes imatges dels carrers més propers a la costa plens d’escuma, i els locals més propers al mar quedaven molt afectats per culpa de la pluja, el vent i les inundacions.

El fet, però, que aquests esdeveniments hagin coincidit amb la festivitat del Pelegrí de Tossa -la més important que celebren els veïns en tot l’any- ha provocat una reacció d'autoestima dels habitants. Així ho veu la seva alcaldessa, Imma Colom (JxCat), que en declaracions a El Món afirma que “aquests dies a Tossa només es parla del Pelegrí perquè fins i tot al menys creient de tots li toca la sensibilitat”.

“La gent es preocupa pels seus habitatges i pels seus negocis, però aquests dies es pregunten sobretot com està el Pelegrí”, afegeix la batllessa. De fet, explica que els veïns, de manera voluntària, van començar a retirar l’escuma que hi havia en alguns carrers que coincideixen amb el tram per on passa la processó.

Colom afirma que l’Ajuntament esperarà que acabi el temporal per decidir com es gestionen totes les conseqüències i afectacions pel que fa a l'àrea econòmica. Esperaran també a rebre consell per part de la Delegació del Govern a Girona. Preguntada per si anteriorment el municipi ha patit danys que hagin requerit gastar força diners per revertir-ho, Colom recorda la llevantada de Sant Esteve de 2008 i la Gran Nevada del 2010. En tots dos casos la Generalitat i la Diputació van donar un cop de mà al municipi, “una ajuda que fou molt important”.

 

Dit això, l’alcaldessa de Tossa de Mar es mostra optimista i reconeix que espera que el poble ja hagi passat per la pitjor part. “Ja ha baixat la virulència del temporal, ha desaparegut la famosa escuma i el cel ja té un color diferent”, assegura. La batllessa celebra, a més, que cap habitant del municipi hagi patit “cap problema físic important”.

 

Comentaris