El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Fecasarm recorre la resolució del TSJC que manté les discoteques tancades
  • CA

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha presentat aquest dilluns el recurs de reposició anunciat contra la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que manté les discoteques tancades. La Fecasarm ho ha fet després que el tribunal autoritzés aixecar la limitació horària a bars i restaurants però denegués, per contra, les mesures cautelars per obrir discoteques. La Fecasarm creu que resolució dictada per la Generalitat vulnera la Llei de Salut Públicaperquè el tancament afecta de manera “homogènia” tot el territori malgrat que les incidències entre regions sanitàries varien. Consideren, per tant, que és una suspensió d’activitats “desproporcionada”.

D’altra banda, acusen la Generalitat “d’amagar” informació al tribunal en parlar d'”aglomeracions de gent que no es coneix” a l’hora de defensar el tancament. En aquest sentit, la patronal recorda que la mateixa Generalitat havia aprovat una resolució prèvia en virtut de la qual les discoteques funcionaven sense pista de ball, amb un aforament del 50% i amb taules i cadires amb la gent asseguda en grups reduïts.

Per això, al·leguen que s’hauria de permetre el funcionament de les discoteques en aquest format ja que “en realitat treballen com restaurants amb música i amb totes les mesures de seguretat“. A més, indiquen que d’acord amb el mateix tribunal el fet de que tanquin més tard no afecta a la transmissió del virus. Per últim, també repliquen l’argument que pel fet de ser espais tancats poden ser llocs de major transmissió. Davant d’això, i amb caràcter subsidiari, Fecasarm ha sol·licitat l’acolliment de la mesura cautelar de reobertura per a espais a l’aire lliure de discoteques i sales de festa “ja que el tribunal va acceptar aquesta limitació injustificada i per tant l’ha de reconsiderar“.

Per tot plegat i al·legant la “urgència” del cas jurídic que afecta les discoteques, la patronal de l’oci nocturn ha sol·licitat al TSJC que habiliti els dies inhàbils del mes d’agost (del dia 1 a l’11) acollint-se a la possibilitat que ja preveu la Llei reguladora de la Jurisdicció contenciosa administrativa al seu article 128.3. “És evident que si la resolució impugnada té una durada inicial de 15 dies, sense saber de moment si es prorrogarà, necessitem saber el més aviat possible si la mateixa se suspèn finalment o no”, explica Joaquim Boadas, secretari general i cap dels serveis jurídics de la Fecasarm.

 

Taula de Treball

En el mateix comunicat en què comunica el recurs presentat, la federació insta el Govern a reprendre la taula de treball creada per pactar la desescalada de l’oci nocturn a Catalunya. Segons afirmen, de moment la petició només ha rebut resposta de l’Ajuntament de Barcelona, que s’ha posat a disposició de la Generalitat. A més, demanen saber si la suspensió de les activitats s’allargarà també aquest cap de setmana i exigeixen “previsió i seguretat jurídica” per no haver d’estar pendents cada setmana d’allò que es publicarà al DOGC divendres al migdia”.

“Serà molt més efectiu i productiu treballar conjuntament sector i administració de la mà i de manera pactada que no pas a cop de resolució cada divendres i dissabte i de interlocutòries judicials que les vagin deixant sense efecte parcial o totalment”, conclou David López, president de la Fecasarm.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa