Una experta de la Universitat de Singapur troba "molt alarmant" la situació a Catalunya

Helena Legido-Qugley lamenta que en el 75% dels casos no hi hagi contacte conegut amb Covid-19 i que la mitjana de contactes identificats sigui entre 0-2

Helena Legido-Qugley, professora associada de Salut Global a la Universitat de Singapur i editora del Journal of Migration and Health, ha advertit aquest dissabte que l'evolució de la covid-19 a Catalunya és "molt alarmant". Tant és així que la doctora ha expressat que confia que les dades estiguin equivocades: "Espero que les dades de les comunitats autònomes per Catalunya estiguin equivocades, perquè sinó la situació és molt alarmant".

Els punts que fan saltar les alarmes per a aquesta experta és el fet que el 75% dels casos siguin sense contacte conegut amb Covid-19, que la mitjana de contactes identificats per cas siguin entre 0-2, que la transmissió comunitària estigui "descontrolada" i que el programa de rastreig sigui "ineficient".

En un missatge a Twitter, Legido-Qugley ha advertit que és necessari fer una avaluació independent a la resposta a la pandèmia el més aviat possible per cientfícis que analitzi errors, encerts i proposi recomanacions estatals i per a les comunitats autònomes. "Tenim seriosos problemes estructurals i de personal que requereixen mesures urgents", ha afegit.

La veu d'aquesta experta s'afegeix a la demanda d'un altre expert, l'exalt càrrec de l'OMS Daniel López Acuña que, en declaracions a 'El Món', ha advertit que es fa necessari decretar un estat d'alarma parcial i que siguin transferides les competències al Govern. Es tracta d'aturar la propagraicó del virus limitant la mobilitat.

 

Totes aquestes opinions s'expressen mentre el govern francès valora tancar la frontera.

 

Comentaris