Evacuen onze menors i persones ferides de l'Open Arms a la costa d'Augusta

L'embarcació encara transporta 62 persones des de dimecres i reclama un port segur

La Guàrdia Costera italiana ha evacuat onze persones ferides per cremades o altres lesions i alguns menors amb les seves famílies del vaixell d'Open Arms prop de la costa d'Augusta (Itàlia), que des de dimecres a la nit transportava 73 ocupants. L'ONG ha recordat que encara hi ha 62 persones a bord i ha denunciat que segueixen sense tenir un port segur on desembarcar. En un missatge a les xarxes socials aquest dissabte, Open Arms va explicar que a la barca hi havia 26 menors sols, així com ferits de bala, persones amb cremades de segon i tercer grau, hipotèrmies greus i deshidratació, a més de casos de xoc traumàtic.

Justament aquest diumenge, l'embarcació noruega Ocean Viking ha anunciat que ha aconseguit desembarcar al port de Messina (Itàlia) 213 persones que van ser rescatades entre el 19 i el 21 de novembre. Entre els ocupants hi havia 4 dones embarassades i 54 menors sols. Una dona embarassada de bessons i un home amb una ferida de bala ja van ser evacuats a Malta el divendres 22.

L'embarcació noruega ja va declinar desembarcar a qualsevol port de Líbia, que no considera "espai segur", i va demanar tant a les autoritats marítimes malteses com italianes que els oferissin una alternativa.

 
 

Comentaris