El Govern retorna les restes del maqui Elio Ziglioli als seus familiars

La consellera Capella apel·la a què la nova llei de memòria història permetrà retirar els símbols feixistes de Catalunya

La Generalitat ha retornat a la família del maquí italià Elio Ziglioli les seves restes. 70 anys després del seu assassinat per les tropes franquistes, durant la Guerra Civil, les seves despulles tornaran al seu poble natal, Lovere. La consellera de Justícia, Ester Capella, ha presidit l'acte d'entrega de les restes, al que han assistit familiars de l'Elio que han agraït un retorn pel qual ja havien perdut l' "esperança". Durant l'acte, la consellera ha denunciat que encara queden moltes persones enterrades "a les cunetes" i ha subratllat que "la memòria serveix per recordar el perill dels postulats antidemocràtics que encara ens amenacen". A més ha insistit en que amb la nova llei de memòria històrica s'acabarà amb els símbols feixistes de les places i pobles de Catalunya.

 

Les restes viatjaran en vaixell fins al municipi natal de l'Elio on, dilluns vinent, 13 de maig, li faran la cerimònia de comiat. Roberto Ziglioli, descendent de l'Elio, ha reconegut que és un "miracle" haver pogut recuperar el seu cos després de tant de temps. Elio Ziglioli va ser detingut, torturat i executat per la Guàrdia Civil. Va morir pels voltants de Sant Llorenç del Munt d'un tret a la cara que li va destrossar la mandíbula. Tenia 22 anys.

 
 

Comentaris