El Govern rega amb 1,6 milions els municipis assolats pel foc de la Ribera d'Ebre

La inversió la farà Treball en contractacions i formació

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha anunciat una inversió d'1,6 milions d'euros en els municipis afectats per l’incendi de les darreres setmanes a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià. Les mesures es vehicularan a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), i beneficiaran fins a 211 persones, entre contractacions i oferta formativa. El conseller s'ha reunit amb els alcaldes de Flix, la Palma d’Ebre, la Torre de l’Espanyol, Vinebre (Ribera d'Ebre), Maials, Llardecans (Segrià), Bovera i la Granadella (Garrigues), així com també amb la presidenta del Consell de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim.

El conseller ha destacat el "compromís del Departament per posar en marxa totes aquelles actuacions que ajudin a superar els efectes de l'incendi en col·laboració amb altres Departaments del Govern". Això s'ha de traduir en la signatura d'un conveni amb els consells comarcals de la Ribera d'Ebre, les Garrigues i el Segrià a través del qual el Departament finançarà amb 1,35 milions d'euros la contractació de 100 persones aturades per fer tasques vinculades a la recuperació del territori afectat durant un mínim de mig any i sis coordinadors que es distribuiran en funció dels contractes assignats a cada comarca, així com la formació de 100 persones aturades.

Segons El Homrani, el pla és "una oportunitat per estimular l'ocupació a la comarca així com la millora de les condicions d’ocupabilitat de les persones que hi participin". Vinculada precisament a aquesta aposta per estimular l'ocupabilitat i millorar la formació, el conseller també ha avançat que el Departament destinarà 100.000 euros a incrementar l'oferta formativa a l'Escola Agrària d'Amposta, l'únic centre formatiu que ofereix l'especialitat de gestió forestal i medi natural, i que beneficiarà 45 alumnes.

A més, el conseller ha anunciat que es destinaran 150.000 euros a impulsar Certificats de Professionalitat per a persones desocupades en diferents especialitats. Aquesta formació en àrees en les quals hi ha oferta de llocs de feina ha d'ajudar a millorar les expectatives de les persones que cerquen feina i de les empreses que no poden cobrir els seus llocs de treball i, per tant, generar riquesa en el territori. Es preveu afavorir uns 60 alumnes.

 
 

Comentaris (3)
Venga indecents! Fa 7 dies
Ara falta que el Gobierno aboqui pasta, com hauria fet a qualsevol lloc d'espanya
Vlad Fa 7 dies
I amb 170 milions els terrenys de port aventura que revendrà convenientment a canvi de la comissió particular. Fotem fora aquests incompetents.
casiopeo Fa 7 dies
ho trobo insuficient la veritat