El col·lectiu trans busca el seu protagonisme als Ajuntaments

Sabadell acull un acte per reclamar visibilització LGTBIQ a les institucions

Ja fa temps que hi són, però no se les veu. El col·lectiu trans ja té presència en alguns Ajuntaments a través de regidors, però que hi siguin és encara poc habitual i és quelcom que xoca. En un acte celebrat aquest dimecres a Sabadell, diverses persones LGTBIQ han reivindicat la necessitat de feminitzar i omplir de consciència trans les institucions.

Hem decidit prendre el relleu i agafar la paraula”, ha dit un dels participants a l’acte. Aquesta és la seva voluntat, la de tenir veu en les polítiques del dia a dia i que hi hagi “consciència de gènere” en cada aspecte de la política. Una de les qüestions que més s’ha repetit durant l’acte és que a partir de les eleccions del 26 de maig l’obligació dels consitoris no ha de ser “només escoltar”, sinó “fer una gestió municipal de cara a la diversitat”.

 

Si no t’alliberes tu mateixa, no t’allibera ningú”, ha reivindicat la investigadora i activista trans Judit Janhuix. És per aquest motiu que considera que és necessari que aquest col·lectiu actuï des de dins le sinstitucions, i no només faci pressió des de l’exterior. 

En declaracions a El Món, la número 11 a la llista del PSC pel proper 26 de maig a Girona, Laia Cruañas, ha explicat que aquest col·lectiu ja s’organitza des de fa temps a través de diverses entitats per tal de visibilitzar el col·lectiu LGTBI a les institucions. Ella és una persona trans i el 26-M és candidata per ser regidora a l’Ajuntament que actualment governa Marta Madrenas.

 

Comentaris