Ecologistes escandalitzats per festes massives en una cala protegida de la Costa Brava

L'entitat recorda que l'espai forma part del PEIN de Cap Roig i demana més control

L'entitat ecologista Salvem el Golfet ha denunciat a les xarxes socials que s'estan celebrant festes amb multitud d'embarcacions a la zona de la cala de Massoni i la Banyera Russa, a la costa de Palafrugell (Baix Empordà). El dissabte 10 d'agost s'hi van reunir fins a una quarantena de barques i llanxes. L'entitat, però, ha afirmat que aquesta no és la primera de les festes que es fa i un vídeo penjat a Twitter mostra com el 12 de juliol n'hi va haver una altra. Pels membres de Salvem el Golfet, aquestes festes demostren "un nul respecte per l'entorn i el fons marí". De fet, aquestes dues cales formen part del Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) de Cap Roig. Per intentar aturar-les, els ecologistes demanen que s'instal·lin boies ecològiques i es prohibeixi el fondeig de les barques.

Els espais de la cala Massoni i la Banyera Russa de Palafrugell (Baix Empordà) es van convertir aquest dissabte en l'escenari d'una festa il·legal improvisada en què es van reunir més de 40 embarcacions. L'entitat Salvem el Golfet ha denunciat aquesta situació i ha afirmat que no és la primera vegada que s'ha produït un fet d'aquestes característiques. De fet, fa aproximadament un mes va passar una situació similar que una usuària de Twitter ja va denunciar a les xarxes socials.

En el cas d'aquest dissabte, Salvem el Golfet ha denunciat que la convocatòria es va fer a través d'un compte d'Instagram. En ell s'animava a la gent a venir a partir de la una del migdia i portar alcohol per gaudir de la festa. A més, es recomanava a les barques que portessin "caps, defenses i ancorins". Segons l'entitat, això demostra "un nul respecte per l'entorn i el fons marí".

Aquesta zona es troba dins del Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) de Cap Roig. Per aquest mateix motiu, l'entitat ecologista ha demanat a l'Ajuntament de Palafrugell i Mont-ras que acabin amb aquesta situació. Concretament proposen que s'instal·lin boies ecològiques i es prohibeixi el fondeig de les embarcacions. També han sol·licitat que es posin boies per delimitar l'entrada a aquestes zones protegides i que s'augmenti la vigilància marítima per impedir aquestes concentracions de barques.

Precisament l'entitat ja havia presentat dues instàncies amb les mateixes demandes l'any passat. Només l'Ajuntament de Palafrugell va respondre a les peticions, avançant que s'inclourien en el Pla d'Usos del litoral de 2019. Tot i així, l'Ajuntament els va avançar que aquest pla encara no s'ha desenvolupat i per això no s'han instal·lat les boies.

 
 

Comentaris (4)
SARDINILLA Fa 2 mesos
BOTELLON MARINO
NIL Fa 2 mesos
PATERAS , LAS MAFIAS HAN RECUPERADO LA ANTIGUA RUTA , SE HACEN PASAR POR TURISTAS , LA CARACTERIZACION ESTA MUY BIEN LOGRADA .
Senyors, comencin a treballar. Fa 2 mesos
Catalunya és a can pixa. No hi ha ningú que vigili el litoral? S'ha de limitar l'entrada d'embarcacions a les cales. Aquests abusos són intolerables.
Fat Boy Fa 2 mesos
Aquest pais s'ha convertit en una casa de putes. Que incautin les embarcacions i les hi calin foc. I als que hi son a sobre, si no es molestia, tambe.