Dispositiu d’Interior contra el ‘foc triangular’ de Sant Joan

Buch posa en marxa un operatiu per afrontar una revetlla que coincideix amb el perill d’incendi forestal |Més de 900 controls

Xarrafanxo de combat a Interior. El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha estat l’encarregat de presentar aquesta tarda el dispositiu integral per a la revetlla de Sant Joan. Un operatiu pensat des de Bombers, Mossos, Protecció Civil, Trànsit i el 112 per afrontar un “triple foc” que enguany amenaça la diada: cap de setmana llarg i inici de vacances escolars, risc extrem d’incendi forestal i els elements tradicionals com els petards i les fogueres.

 

Des de la seu d’Interior, Buch ha especificat unes xifres que representen una autèntica mobilització. D’entrada els Mossos realitzaran fins a 905 controls. La policia establirà punts de control de drogo-alcoholèmia (219), distraccions (219), seguretat passiva(167), de motocicletes (90), de velocitat (154) i de transport de pirotènia (56). També hi haurà restriccions de circul·lació pels vehicles de 7.500 kg d'MMA.

 

A més, Trànsit articularà un operatiu per facilitar la sortida de prop de 510.000 vehicles de l’àrea d’influència de Barcelona així com un servei de descongestió de les vies cap a les zones costaneres com la Costa Brava o Daurada. Aquest dispositiu començarà divendres a les 15 hores i s’allargarà fins les 12 de la nit de dilluns 24 de juny. Trànsit calcula que les vies amb més retencions seran l’AP7 nord com Mollet-La Roca, Sant Celoni o Maçanet; a l’AP7 a Alatfulla i Martorell, C32 nord a Mataró, N340, c65, C31 nord, C15 i C-16, aquesta darrera via amb més complexitat per les festes de la Patum. Retencions a les que cal afegir l’increment de moviments locals al territori concentrats la tarda i vespre de la Revetlla.

 

Per altra banda, Interior ampliarà el servei del 112 -l’any passat va rebre per la revetlla fins a 4.000 trucades en una nit- i de les dotacions de Bombers, amb 172 efectius que s'afegiran a les dotacions habituals. Concretament, obriran els de voluntaris i s’ampliaran horaris dels auxiliars forestals amb un reforç dels agents rurals. Bombers està sobreavís atès que l'any passat van atendre 862 serveis. Una xifra que esperen contenir tot i que s'incrementaran les temperatures i les humitats relatives seran més baixes. Una de les preocupacions és que el perill no està focalitzat en una zona, ans al contrari, en ser una celebració arreu del país, el perill es multiplica. 

 

 

"Santi Abascal" per lluitar contra el foc

Per altra banda, Interior ha posat en marxa una "campanya amb humor" que s'ha realitzat per les escoles i es viralitzarà en 12 vídeos per un bon ús dels pertards i les fogueres. Un dels protagonistes és Noé Blancafort, que interpreta Santiago Abascal al Polònia. 

 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?