Denuncien una "pluja de projectils" des de la base militar de Sant Climent Sescebes

La plataforma Alto El Foc a l'Albera assegura que van obligar uns veïns del nucli de Vilartolí a refugiar-se

La plataforma Alto El Foc a l'Albera ha denunciat que una "pluja de projectils" es va escapar aquest dijous dels límits de la base militar de Sant Climent Sescebes (Alt Empordà). La ràfega de trets, cap a una desena, va caure a escassos 100 metres d'un habitatge del nucli de Vilartolí i va sorprendre els veïns, que van haver de refugiar-se. Eren poc després de les sis de la tarda. Aleshores, s'estaven fent pràctiques de tir a l'interior de la base. Una de les veïnes, que ha entrat una queixa a l'Ajuntament, reclama al consistori que faci "tot allò que sigui necessari" perquè no torni a passar. Aquesta no és la primera vegada que s'escapen projectils fora dels límits del camp de tir. L'alcaldessa, Olga Carbonell, diu que s'han posat en contacte amb responsables de la base militar i que han negat que haguessin llençat projectils en aquesta zona perquè "diuen que estaven disparant en sentit contrari".

 

Segons ha denunciat la plataforma Alto El Foc a l'Albera, la "pluja de projectils" –així la defineixen- va tenir lloc pels voltants de les sis de la tarda. Ahir, precisa la plataforma, "com tant altres dies de l'any", els militars de la base estaven fent pràctiques de tir. Però una ràfega de projectils va escapar-se dels límits i va anar a impactar en una zona boscosa, situada a pocs metres d'un habitatge del nucli de Vilartolí de Baix.

 

 

Els projectils van sorprendre un grup de veïns que a aquella hora es trobaven a la zona, treballant en un camp que s'estén al costat del riu. "Els militars estaven disparant des de dalt del turó quan la meva companya va escoltar uns xiulets", explica la veïna que ha entrat la queixa a l'Ajuntament. La dona precisa que van ser una desena de trets, que van impactar damunt dels arbres i fins i tot van fer caure "la part superior d'un tronc mort".

 

Comentaris