Denuncien l’homofòbia del joc de cartes ‘Que no se te caiga el jabón’

Els vencedors de la partida són els que eviten acabar amb "la patata calenta" que és tenir entre mans "la carta del sabó"

Usuaris de les xarxes socials han denunciat en les darreres hores l’existència d’un joc de cartes de contingut homòfob que comercialitza la companyia catalana SDGames amb seu a Santa Perpètua de Mogoda. El títol del joc és ‘Que no se te caiga el jabón’ i el context en què es desenvolupa és el d’una presó, en la qual els jugadors hauran d’evitar, per sortir vencedors, que no els caigui a terra el sabó, referència a una expressió popular homòfoba que concep els homes gais i els presidiaris com a potencials violadors. El dramaturg Oriol Morales ha fet un fil a Twitter detallant els diferents elements del joc que demostren l’homofòbia sense complexos que exposa el joc.

El fil de Morales ha cridat l’atenció a l’Observatori Contra l’Homofòbia de Catalunya. El president de l’entitat, Eugeni Rodríguez, ha anunciat que l’entitat treballarà en aquest assumpte després de considerar que el joc promou “odi i estigma”.

 

El perfil a Twitter de l’OCHC ha piulat també anunciant accions davant del Govern contra el joc.

La pàgina de l’empresa que comercialitza el joc el defineix com “un joc de ritme ràpid de tipus “passa la patata calenta” en el marc d’una dutxa a la presó. L’objectiu del joc és evitar ser el jugador que juga amb una carta del sabó. Els seus promotors el defineixen com un joc de cartes amb “humor negre, ‘faroleo’, punyalades per l’esquena I sort absurd de 3 a 6 jugadors I a partir de 18 anys”.

 

Comentaris