La demanda del transport públic se situa al 60% de l'habitual en l'inici del curs escolar

L'hora punta d'avui dimarts ha registrat un lleuger increment d'usuaris respecte ahir

La demanda al transport públic en l'inici del curs escolar se situa al 60% de l'habitual en comparació amb l'any passat, segons ha informat el Departament de Territori. En concret, ahir dilluns 14 de setembre el metro i el bus de TMB va registrar un 57% de demanda respecte al dia equivalent del 2019. FGC i Rodalies van sumar un percentatge del 56% de demanda en comparació al 2019, mentre que el TRAM i el Bus Metropolità AMB van pujar al 60% de demanda. El Bus interurbà de la Generalitat va tenir un 60-65% de l'habitual, amb molta variabilitat segons les línies. I, finalment, el Transport urbà (municipis associats l'AMTU) va comptar amb un 60-70% de passatgers respecte al normal, també amb molta variabilitat segons les línies.

Aquesta demanda representa un increment respecte la de la setmana passada, que oscil·la entre un 10% al metro i un 30% a les línies urbanes i suburbanes d'FGC.

Segon dia d'escola amb més usuaris

En paral·lel, l'hora punt d'aquest dimarts ha tingut un comportament semblant al d'ahir, amb uns lleugers increments d'usuaris. "Malgrat que aquesta demanda és lluny de la normalitat, l'oferta del conjunt d'operadors és del 100% de la corresponent al període lectiu i així es mantindrà", ha recordat el Departament de Territori i Sostenibilitat, que també ha destacat que no s'han detectat incidències atribuïbles a la reincorporació de la població escolar a l'ús del transport públic.

A les ATM de Girona, Lleida i Tarragona els serveis de transport s’han desenvolupat també amb normalitat. Les línies de bus regulars interurbanes i les línies urbanes tenen una demanda que oscil·la entre el 60 i el 70%.

Pagament del dèficit: 50 MEUR a repartir entre els operadors

D'altra banda, el dèficit acumulat al transport públic de l'àmbit de l'ATM de Barcelona -derivat dels efectes de la pandèmia en la mobilitat- ascendia, el 31 d'agost, a 245 milions d'euros. Aquesta setmana l'ATM ha procedit a un primer pagament de 50 milions, que s'ha distribuït entre els operadors de manera proporcional a la disminució d'ingressos que han patit.

 
 

Comentaris