Uns dècims de loteria que es juguen "a Madrid, capital del país veí" triomfen a Espinelves

L'Ajuntament ha hagut de comprar més números per fer front a la demanda que esperen tenir durant la Fira de l'Avet

No és el primer any que Espinelves aprofita la Fira de l'Avet per vendre loteria i guanyar uns diners extra que ajudin a mantenir el certamen i subvencionar l'activitat cultural del poble. Es tracta d'uns dècims on es pot llegir que el comprador aporta quatre euros al "sorteig que se celebrarà a Madrid, capital del país veí, el 22 de desembre del 2019". Ara però, el context polític i el fet que un mitjà de comunicació espanyol en fes difusió "de manera despectiva" ha disparat la venda d'aquesta loteria i, a pocs dies de començar el certamen, l'Ajuntament n'ha hagut de demanar més. "Als restaurants normalment els hi costava vendre un talonari i ara, en canvi, gairebé ja estan acabant el segon", ha explicat l'alcalde, Joan Manuel Claveria.

A Espinelves estan sorpresos per l'èxit que està tenint aquest any la loteria que venen al poble durant la Fira de l'Avet. Enguany, un mitjà de comunicació espanyol en va fer difusió "de manera despectiva" i això, sumat al context polític que viu Catalunya, ha servit per fer l'efecte crida. "Ens truca la gent per demanar-nos que els hi guardem dècims", ha explicat l'alcalde, Joan Manuel Claveria.

Els diners extra serviran per arreglar la plaça "de la República o de l'1-O"

Part dels diners recaptats gràcies a la loteria es dediquen a mantenir el certamen i subvencionar l'activitat cultural que es fa al poble durant tot l'any. Aquesta vegada però, tenint en compte que es vendrà molta més loteria, l'alcalde ja pensa què fer amb aquests diners extra. Segons ha avançat, es dedicaran a arreglar una plaça del poble que els veïns d'Espinelves decidiran si s'acaba dient plaça de la República o de l'1-O.

 
 

Comentaris