La CUP demana una nova brigada de metges cubans per a Catalunya

Els anticapitalistes també consideren que l’equip cubà que es troba actualment a Andorra podria compartir activitat amb els hospitals de la Seu, Puigcerdà o Berga

La CUP Crida Constituent ha sol·licitat al Departament de Salut que s’acceleri la petició d’un equip mèdic especialitzat a Cuba com els que ja treballen a Itàlia i Andorra. Els anticapitalistes consideren que s’han de buscar alternatives, ràpides, segures i eficients "davant el context de greu emergència sanitària provocada per la Covid19 i el col·lapse de les necessitats de personal mèdic al sistema de salut català". 

En aquest sentit, la formació ha suggerit al Departament de Salut la possibilitat que l’equip mèdic cubà que en aquests moments es troba a Andorra i que està format per 39 persones (12 doctors, 26 infermers i un especialista en logística, UCI i ventilació mecànica), pugui compartir activitats amb els centres sanitaris més propers, com podrien ser els hospitals de la Seu d’Urgell, Puigcerdà o Berga, per exemple. A banda, s’ha traslladat la necessitat de sol·licitar "una brigada mèdica que pugui donar resposta a la resta del territori català o allà on més es requereixi".

 

La CUP ha recordat que la comunitat científica internacional reconeix en el sistema sanitari cubà un gran nivell tècnic i èxit social. Alhora, remarca que Cuba, "guiada pel principi de la solidaritat en la salut, fa més de 50 anys que realitza missions sanitàries arreu del món". Precisament per això, la CUP-CC "no entendria que un cop feta la petició des del Departament de Salut a les màximes autoritats cubanes, el Govern de l’Estat es negués a realitzar un reconeixement temporal de les titulacions de les treballadores cubanes per poder prestar serveis sanitaris en el sistema públic de salut", remarca en un comunicat. 

També remarquen que la solidaritat en forma de brigades mèdiques és possible gràcies a un "sistema sanitari, de recerca mèdica i d’indústria farmacèutica, 100% públics i gratuït, malgrat les limitacions que els imposa el bloqueig que la illa pateix des de fa dècades".

 

Comentaris