Bombers d'Euskal Herria, Galiza i Països Catalans denuncien la "militarització" de les emergències

Els bombers mostren la seva repulsa per la intromissió d'unitats de l'exèrcit espanyol en Protecció Civil i Emergències

Els sindicats i entitats de bombers d'Euskal Herria, Galiza i dels Països Catalans han emès avui un comunicat en el que "mostren la més enèrgica repulsa davant la intromissió d'unitats de l'exèrcit espanyol en tasques de Protecció Civil i Emergències". Es tracta, segons els bombers "d'intervencions amb una desproporcionada ostentació de personal, vehicles i material, que obeeixen a un impuls polític més que a necessitats reals de la ciutadania".

En el mateix sentit, els bombers que han signat el comunicat afirmen que "les imatges de militars fent tasques civils no tenen altre objectiu que justificar les obscenes partides econòmiques que l'estat espanyol destina a despeses militars i rentar la imatge d'un exèrcit de dubtós tarannà democràtic". Es reivindiquen també com "part del personal que ha estat en primera línia des de l'inici, patint la manca de material que garantís la nostra pròpia salut, sense poder accedir a anàlisi de contagis, amb plantilles minvades, doblant jornades i torns, i, en definitiva, posant en risc la nostra pròpia salut". 

Recorden que les polítiques dictades des de Brussel·les han estat ordenades des de Madrid i executades per Govern Basc, Govern de Navarra, Xunta de Galícia, Generalitat de Catalunya, Generalitat Valenciana i Govern dels Illes Balears, que segons els bombers "han deixat els nostres serveis públics sota mínims". "Els governs dels nostres països han acordat amb Madrid no apostar per uns serveis públics forts i de qualitat, el que ha suposat una precarització dels i les treballadores i un afebliment del sector públic en favor del capital", subratllen per denunciar el que consideren una situació precària en sanitat i emergències.

"L'exèrcit ha estat eina de repressió i control per oprimir la voluntat de llibertats nacionals i drets socials dels pobles basc, gallec i català, i de tota la classe treballadora", conclouen. 

 
 

Comentaris