El cap dels Mossos ordena mobilitzar tots els agents disponibles de cara al 10-N

Eduard Sallent preveu un dispositiu "per adequar-se a un escenari de màxima activació"

El cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, ha ordenat activar el màxim nombre d'efectius possible durant el cap de setmana electoral. En el marc de l'Operatiu Minerva, Sallent ordena denegar permisos per assumptes personals, hores acumulades i guàrdies no presencials. A més, ordena que els serveis de Comissaria General d'Informació, Àrea de Mediació, Àrea de Brigada Mòbil (Brimo) i Àrea Regional de Recursos Operatius (Arro) modifiquin la seva planificació "per adequar-se a un escenari de màxima activació". Les Àrees Bàsiques Policials (ABP) també hauran d'activar "el màxim nombre possible d'efectius" de les unitats d'investigació per reforçar el servei de patrullatge preventiu la nit de dissabte a diumenge.

El dispositiu que Sallent ha dissenyat per mantenir l'ordre durant el cap de setmana electoral –en previsió que hi pugui haver accions de disrupció de grups contraris a la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes– també implica que la resta d'efectius de les unitats d'investigació seran integrats en el dispositiu de protecció dels centre de votació del dia 10 de novembre.

 

Per acabar de completar el pla, els serveis de la resta de comissaries generals, divisions, regions policials i ABP hauran de modificar la planificació per adequar-se, igualment, a un escenari de màxima activació "que possibiliti dotar de suficients efectius el dispositiu de protecció estàtica dels centres de votació".

Així, Sallent ordena que facin un canvi de planificació dels seus efectius i que convoquin a treballar el "major nombre" d'efectius que estiguin de festa, "d'acord amb les capacitats logístiques dels serveis".

 

Comentaris (2)
Alexis Fa 3 mesos
Un cop més, la vida personal dels agents importa una merda a la institució. Cada cop es repeteix més sovint. Quelcom que es sap de fa setmanes, i quan queden quatre dies trucades telefoniques que obliguen a agafar de manera al.legal. Vergonyós.
joan Fa 3 mesos
No deu pas ser per pegar-nos com el 1-O, tambe anem a votar