Cafè i una becaina, la fórmula contra la somnolència

Una investigació de la Universitat d’Austràlia del Sud proposa una cura per traballar en els torns de nit

Només un cafè i una becaineta ràpida podrien se la cura per mantenir-se alerta durant els torns de treball de nit. Així ho determina una nova investigació de la Universitat d’Austràlia de Sud que mostra que aquesta combinació “pot millorar l’atenció i reduir la inèrcia del son”.

 

La investigadora principal, la doctora Stephanie Centofanti de Unisa Online i el Laboratori de Cronobiologia i Somni d'Unisa ha afirmat que la troballa podria ajudar a contrarestar el tipus d'inèrcia de la son que experimenten molts treballadors per torns. "Els treballadors per torns solen estar privats de son de forma crònica perquè tenen patrons de son interromputs i irregulars", ha explicat. Per afrontar-ho, l’estudi destaca la “varietat d’estratègies per augmentar l’estat d’alerta dels treballadors de nit”.

 

 

"Una 'migdiada amb cafeïna' podria ser una alternativa viable: prendre un cafè abans de prendre una migdiada, els treballadors per torns poden obtenir els beneficis d'una migdiada de 20 a 30 minuts i després el benefici de la cafeïna quan es desperten. És un win-win", assenyala la investigadora que podria haver donat amb la fórmula perquè els treballadors nocturns estiguin desperts durant la seva jornada laboral.

 

 

Comentaris