Buch deixa entendre que caldria obligar a portar mascareta com a Llombardia

En aquesta regió italiana s'imposen multes de fins a 400 euros per sortir de casa sense protecció

El conseller de l’Interior, Miquel Buch, ha insistit aquest dilluns en la necessitat de dur mascareta quan es va a comprar o es visita un centre mèdic i, en aquest sentit, ha posat l’exemple de la regió italiana de Llombardia que estableix l’ús com a obligatori i que, segons algunes informacions, imposa multes de fins a 400 euros a persones que surtin de casa sense.

Buch ha recordat que cal tapar-se la boca o el nas i que aquesta és una mesura recomanada a molts països: “Continuem amb aquesta recomanació per a qui surti al carrer a treballar o per alguna altra causa: primer guardar la distància de seguretat i autoprotecció, mantenir la higiene permanent de les mans, utilitzar guants i mascareta i, en cas que no es pugui comprar o no n’hi hagi, utilitzar barreres de protecció per evitar el traspàs de micropartícules”.

 

El conseller de l’Interior pensa que “mentre no es trobi la vacuna, la millor i la única existent som nosaltres mateixos, la vacuna és el tots quedem-nos a casa”. Buch ha dit que el Govern no descarta cap escenari ni obligació en el futur, però recorda que el Govern està "subordinat" a l'espanyol a causa de l'estat d'alarma.

 

Comentaris