Barrientos alerta que el TSJC no dóna a l'abast amb els assumptes que ha de jutjar

Reclama més recursos en una compareixença davant de la comissió de Justícia del Parlament de Catalunya

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, ha advertit aquest dijous que els efectius dels quals disposa “no s’adeqüen a l’exigència d’activitat”. En la presentació de la memòria del 2018, Barrientos ha advertit que el 2018 hi va haver un increment de 4% d’assumptes que van ingressar en el sistema judicial i que “malgrat que les resolucions es van incrementar en un 3% no són suficients per atendre tot el que entra”. Una de les conseqüències, ha explicat, és l’increment d’assumptes pendents al final del període.

Barrientos també ha explicat que la taxa de resolució d’assumptes del TSJC mostra una “dada preocupant” perquè el 2018 s’ha allunya del 100, que seria l’índex “corresponent a una organització que té capacitat de donar resposta a tots els assumptes”. Aquest indicador “ens ha d’obligar a dotar millor l’organització i incrementar-la”, ha advertit el president del TSJC.

El major increment es produeix en assumptes civils i, en aquest sentit, Barrientos ha indicat que les reclamacions pel que fa a les clàusules sòl, que van ser unes 22.000 el 2018, expliquen l’augment.

La taxa de congestió de la justícia a Catalunya s’ha situat el 2018 en l’1,46. Com més s’allunya de l’1 major és congestió, major el retard i pitjors els temps en la resposta judicial.

 

Dades sobre l'economia

Barrientos també ha ofert dades judicials que tenen impacte sobre la situació econòmica del país. El president del TSJC ha parlat d’un increment del 50% en el número de concursos de creditors registrat en els tres primers trimestres del 2009. L’increment el 2018 havia estat d’un 39%. “Aquest any la projecció és de 1.900 concursos, un increment molt sensible”, ha dit Barrientos. També en l’apartat econòmic, el president del TSJC ha advertit que els tres primers trimestres del 2019 hi ha hagut un increment del 13,76% pel que fa a procediments per acomiadaments.

 

Comentaris