Activistes entren a una granja de Vic i "rescaten" una desena de conills

Membres de 'Meat the victims' han denunciat la qualitat de les instal·lacions amb imatges de cadàvers de conills a les gàbies i a terra | La consellera Jordà s'ha posicionat a favor dels ramaders

Diversos activistes de l'entitaten contra de l'explotació animal  Meat The Victims van entrar aquest diumenge a una granja de conills a Burg, Osona, per denunciar les condicions en les quals viuen els animals. "No estem aquí per demanar millors condicions sinó per acabar amb l'esclavitud dels animals", ha explicat Massin Akandouch, una de les cares més visibles del moviment, al seu perfil d'Instagram. El jove va participar, junt amb més de seixanta activistes, en un "rescat" de conills que va finalitzar amb la retirada de setze d'aquests animals, que han estat enviats a sanctuaris.

La consellera d'Agricultura, Pesca, Ramaderia i Alimentació, Teresa Jordà ha mostrat el seu suport als ramaders, al igual que Josep Cassasas, alcalde de Gurb, qui va afirmar a través d'un tuit que el consistori es presentarà com a acusació popular contra els activistes. "La consellera Jordà és d'un partit que defensa la llibertat i desobeeix les lleis que ells consideren injustes, però quan activistes lluiten per la llibertat dels animals de manera pacífica és un crim i s'imposen mesures fascistes", explica Akandouch a El Món.

Més info: L'ajuntament de Gurb s'afegirà a la denúncia contra els animalistes de 'Meat the victims'

Si bé la presència dels animalistes a la granja va ser curta, segons els mateixos participants, la jornada va acabar amb diversos enfrontaments entre grangers i activistes i amb una de les participants de l'organització ferida, després que un pagès li disparés amb una escopeta i trenqués el cristal del vehicle on ella es trobava. "Van aparèixer cinquanta grangers per espantar-nos i van tirar pedres als cotxes. Quan vam marxar de la zona vam rebre l'avís que un dels vehicles havia estat disparat per un granger amb una escopeta de caça", assegura Akandouch a aquest mitjà.

 

Condicions qüestionables i enfrontaments amb els grangers

Els activistes van entrar al voltant de les set de la tarda a les instal·lacions i van penjar diversos vídeos a les xarxes socials mostrant les condicions en les quals es trobaven els conills. "Que tothom sàpiga que estem disposats a fer qualsevol cosa i exigim tenir els drets de poder alliberar aquests animals", afirmava una de les activistes. Si bé tant la consellera Jordà com l'alcalde Cassasas escriuen a Twitter que els pagesos i ramaders estimen la seva feina i "fan bé les coses", els activistes han ensenyat gàbies en mal estat, cadàvers de conills a l'aire lliure i cadàvers de cries dins caixes. Aquests també asseguren que es van trobar amb diversos animals amb les potes trencades i, fins i tot, amb E. Cuniculi, una infecció neurològica i renal que afecta que pot arribar a transmetre's a persones amb problemes d'immunodeficiència.

"Vam entrar a una nau en concret on hi havia conills morts. No només han de viure tancats en una gàbia de metall sinó que ho han de fer atrapats amb els seus germans morts, els quals normalment moren degut a la situació estressant i el pànic. Alguns grangers fins i tot els maten perquè són 'dèbils' i no donaran profit", afirma Akandouch. L'activista explica a aquesta redacció que les conilles de la granja son forçades a ser mares i se les insemina constantment per després veure com "els hi treuen als seus fills per ser matats al escorxador i tornar a ser inseminada com si fos una màquina".

 

    

Els activistes també van compartir a les xarxes socials diversos moments en què propietaris d'una altra granja intentaven registrar una furgoneta buscant un suposat vedell robat. "Lladre mal parit, donam el vellet, que sou una colla de lladres", cridava un dels grangers que poc després va intentar entrar a la furgoneta amb el motor encès. Aquest trobament però, va ser just quan els activistes marxaven amb el permís de les autoritats. "La policia ens ha deixat marxar, no sabem a què t'estàs referint", li reclamaven els activistes a l'home.

La granja on diumenge van entrar els activistes

La granja on diumenge van entrar els activistes de 'Meat the victims'

Persecució a la carretera

Més tard, quan la policia finalment va deixar marxar els activistes per segon cop, els grangers els hi van perseguir per la carretera. Els membres de Meat the victims van denunciar pedrades i amenaces per part dels ramaders i, fins i tot, una de les activistes va denunciar ferides al trencar-se la finestra del cotxe on estava després que un dels grangers, suposadament, li disparés amb una escopeta.

Tant l’alcalde de Gurb, Josep Cassasas, com la consellera Teresa Jordà s’han posicionat a favor dels ramaders poques hores després de fer-se pública l’acció dels activistes. El consistori de Gurb ha anunciat que es presentarà com a acusació popular contra els animalistes. "Hem vist que la consellera Jordà està molt feliç per la decisió de l'ajuntament però no hi ha cap comentari sobre la violència cap els activistes, incloent menors d'edat agredits i un intent de matar/ferir als activistes amb una escopeta ilegal. Com deixen que això es quedi així?", diu Akandouch.

   

Més informació
 

Comentaris