Abertis realitza donacions a hospitals per comprar material i equipament

El grup d'autopistes s'alia així amb Creu Roja Internacional i Càritas

El grup d'autopistes Abertis, a través de la seva fundació, ha realitzat una donació de 100.000 euros a l'Hospital de La Paz de Madrid i al Clínic de Barcelona amb la finalitat que puguin finançar compres del material i l'equipament sanitari que precisen davant l'actual crisi sanitària.

La companyia participada per la italiana Atlantia i ACS, s'ha aliat així mateix amb Creu Roja Internacional i Càritas en el desenvolupament d'un projecte orientat a finançar programes de protecció social per a col·lectius vulnerables que s'hagin vist afectats directa o indirectament pel coronavirus.

En paral·lel, l'empresa d'autopistes ha llançat una campanya entre els seus empleats per a recaptar fons també destinats a mitigar els efectes del coronavirus que, d'igual forma, es destinaran a aquestes institucions hospitalàries.

SERVEI A TRANSPORTISTES


El pla de contingència implementat per la companyia davant la crisi sanitària i l'estat d'alerta inclou a més garantir la continuïtat de l'operativa de les seves autopistes, atès que, segons recorda, constitueixen "eixos crítics essencials per a assegurar la cadena de subministrament dels béns de primera necessitat que es transporten per carretera".

En aquest sentit, la signatura assegura que ofereix de manera gratuïta als transportistes l'estada en les àrees de servei específiques que té habilitades en les seves vies per a aquest col·lectiu, les denominades 'Truck Parks', que segons l'empresa, disposen d'aparcaments d'alta seguretat per a camions, servei de dutxes, lavabos i bugaderia.

Així mateix, també estan obertes les àrees de servei de Montseny i Porta de Barcelona, que disposen de gasolinera i cafeteria les 24 hores.

A més, manté operatives les àrees de servei de l'autopista AP-2 a Lleida, de l'AP-7 a Montseny Sud, la de Porta de Barcelona Nord i Penedès de l'AP-68, i la de Villalba Nord de ca AP-6 amb l'objectiu de "donar el màxim servei al col·lectiu transportista".

Quant a la resta d'usuaris de les autopistes, Abertis assegura estar realitzant accions de comunicació per a instar a utilitzar sistemes de pagament telemàtic o amb targeta "sempre que sigui possible" i quan hagin de viatjar per les causes permeses, i s'ha sumat a la campanya per a desaconsellar desplaçaments que no siguin imprescindibles.

PROTECCIÓ

 


A escala corporativa, Abertis ha activat un pla de contingència per a protegir la salut i la seguretat dels seus empleats i clients, amb mesures com la implantació del teletreball en tots els casos possibles, plans coordinats i consensuats per a la realització de les tasques on no és possible, amb l'obligació de mantenir les distancia de seguretat entre persones, i "estrictes" protocols de prevenció, neteja i desinfecció de les instal·lacions.

El conseller delegat de Abertis, José Aljaro, va manifestar així en un comunicat el seu "agraïment" als treballadors del grup pel "compromís i per l'esforç que estan realitzant per a contribuir a la lluita contra la pandèmia".

"Abertis és un grup fort i sòlid, la qual cosa ens permetrà superar
aquesta crisi com ho hem fet en anteriors ocasions", va asseverar el seu primer executiu.

 

Comentaris