El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Més de 7.200 llars i autònoms s’acullen a les iniciatives de Naturgy per fer front al virus
  • CA

Naturgy ha possibilitat ja l’ajornament en el pagament de les factures energètiques per a més de 5.100 llars i 2.100 pimes i autònoms de Catalunya, dins del seu programa d’iniciatives per ajudar aquests clients a gestionar l’impacte econòmic durant la situació derivada de l’expansió del coronavirus. A tot l’Estat espanyol sumen ja 29.000 (20.000 llars i 9.000 pimes i autònoms). El paquet de mesures va ser implementat des dels primers dies de l’estat d’emergència pel col·lectiu de pimes i autònoms i ampliat als clients domèstics del mercat liberalitzat fa escasses setmanes.

Pel que fa a l’acció llançada que permet l’assistència mèdica gratuïta mitjançant videotrucada, posada en marxa fa menys de 10 dies, s’han atès i gestionat més de 260 trucades a Catalunya en un servei que està disponible per a tots els clients de Naturgy, a qualsevol hora tots els dies de la setmana. A tot l’Estat espanyol s’ha atès i gestionat més de 1.000 trucades, amb una mitjana de 100 trucades al dia. A més, la companyia ha realitzat a Catalunya més de 4.200 reparacions urgents (11.500 a tota Espanya) des del començament de l’estat d’emergència, totes elles executades seguint un protocol estricte de mesures de seguretat, tant per als tècnics com per als clients que són atesos.

El president de Naturgy, Francisco Reynés, assegura que “la resposta de clients, pimes i autònoms i instal·lacions medicalitzades a aquestes mesures demostra que són necessàries aquest tipus d’iniciatives en situacions com l’actual. Totes les companyies hem de ser conscients de la responsabilitat que tenim amb la societat i contribuir amb el nostre esforç i capacitat operativa”.

La companyia ha posat en marxa una campanya divulgativa adreçada a tots els seus públics per donar a conèixer el detall de les iniciatives que té en marxa i donar-ne la màxima difusió. Des del llançament, la campanya ha estat vista per gairebé 30 milions de persones.

 

30 hotels de tota Espanya amb llum i gas gratuït 

D’altra banda, Naturgy continua amb la seva empenta per identificar hotels medicalitzats i oferir-los l’energia gratuïta que puguin necessitar. Així, ja un total de 30 hotels de tota Espanya (dels quals són 13 catalans) s’han adherit a la iniciativa llançada el 20 de març per Naturgy per disposar de subministrament energètic assegurat i sense cost, després de cedir les seves instal·lacions a la Sanitat Pública per fer front al Coronavirus. Altres se sumaran a mesura que ho vagin sol·licitant a Naturgy.

La companyia uneix forces amb totes aquestes instal·lacions hoteleres per facilitar la gestió sanitària i poder habilitar nous espais per a hospitalitzacions, assegurant el subministrament energètic i el confort de les instal·lacions.

 

Sense incidències en el subministrament

Així mateix, Naturgy no ha registrat cap incidència en la distribució d’electricitat i gas. La companyia està en permanent contacte amb el Ministeri, les autoritats competents i les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat per dur a terme plans de contingència específics en els llocs operatius crítics i garantir el subministrament energètic dels ciutadans, hospitals, centres sanitaris i establiments de necessitats bàsica que a hores d’ara estan treballant a un ritme exhaustiu enfront de l’Covid-19.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa