El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ja hi ha 19.400 sanitaris infectats a l’Estat
  • CA

Ja són almenys 19.400 els professionals de la salut que s’han infectat de coronavirus a causa de l’epidèmia i la seva feina als centres mèdics. En una roda de premsa posterior a la reunió del Comitè de Seguiment Tècnic del Covid-19 a l’Estat, la la cap de l’Àrea del Centre de Coordinació i Alertes i Emergències Sanitàries, María José Sierra, ha explicat que encara falta rebre informació de les comunitats autònomes sobre quin és l’estat de salut d’aquests sanitaris.

L’Estat espanyol ha registrat aquest dilluns la seva xifra de morts més baixa en 10 dies. Han mort 637 persones, cosa que segons Sierra confirma “la tendència que anem observant aquests dies” d’una certa estabilització dels contagis. “És important que passin uns dies per valorar aquestes dades i xifres”, ha insistit la doctora.

 

Sanitat prioritzarà la detecció precoç

Sierra també ha explicat que el Ministeri de Sanitat prioritzarà la realització de proves de detecció precoç del coronavirus en pacients lleus i greus i en determinar qui ha superat la malaltia durant la fase de descens de la pandèmia. La doctora ha explicat que en aquests moments estan dissenyant les estratègies a seguir. Per una banda, ha dit, cal determinar els casos per poder “aïllar-los i evitar la circulació del virus”. Això es farà a través de tests ràpids i de proves PCR, que es produiran en “majors quantitats”. Per l’altra, “saber com està circulant el virus”.

 

Els militars i les detencions

Per altra banda, el general de l’aire de l’Exèrcit espanyol i cap d’estat major de la Deensa, Miguel Villarroya, ha estat preguntat sobre la polèmica d’alguns militars que actuen com a policies al carrer. El general ha explicat que els militars han d’actuar si veuen un delicte flagrant i tenen el dret de retenir algú però automàticament posar-se en contacte amb un cos policial perquè siguin aquests els que gestionin el cas en qüestió. “La condició d’agent de l’autoritat que tenen els militars no els converteix en policia judicial“, ha reconegut. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa