El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Zoido titlla d'”infamant” que Puigdemont compari la derrota d’ETA amb el referèndum “il·legal”
  • CA

 

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha censurat la “frase infamant” del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en comparar la derrota d’ETA amb un referèndum que no es celebrarà perquè és “il·legal i unilateral”. “Abans, nosaltres”, ha dit sobre el govern espanyol, “ho impedirem: l’Estat té armes des del punt de vista legal per utilitzar-les i impedir que es produeixi”.

 

En una entrevista a Antena 3, Zoido ha rebutjat entrar en els detalls sobre l’estratègia del Govern perquè “no està bé que es puguin malinterpretar les seves paraules”. “Les mesures s’aniran prenent, no es produirà aquest referèndum il·legal i unilateral”, ha insistit. Zoido ha explicat que les paraules de Puigdemont aquest dilluns en l’homenatge brindat a Barcelona a les víctimes de l’atemptat d’ETA en Hipercor van generar “tensió” entre els presents.

“No es pot justificar la derrota d’ETA per declarar un procés unilateral de referèndum en el qual es vulnera la llei”, ha sostingut, qualificant de “molt desafortunades” les paraules del president català. “Quan s’està obsessionat, al final passen aquestes coses”, ha dit. El titular de l’Interior ha defensat que es manté el diàleg amb el Govern i ha evitat respondre a si poden perillar els llocs de treball d’aquells mossos que participin en un eventual referèndum, en contra del que es disposa pel Tribunal Constitucional.

 

També ha indicat que segueix sense haver-hi data per a la celebració de la Junta de Seguretat a Catalunya, després que la setmana passada se celebrés la del País Basc. “Tant al País Basc com a Catalunya hi ha subcomissions on els tècnics es reuneixen freqüentment”, ha assenyalat Zoido, que ha demanat que “no es polititzi la seguretat”. “Les forces de seguretat estan coordinades, ho visc en la taula d’avaluació de l’amenaça antiterrorista”, ha assenyalat el titular de l’Interior, que ha subratllat la fluïdesa en l’intercanvi de dades i en l’accés a Europol “a través de la Policia Nacional”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa