Zoido: "La Guàrdia Civil fa la seva feina de forma exemplar"

El ministre de l'Interior del govern espanyol afirma que amb la llei "s'ha de col·laborar, no obstruir"

 

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha defensat la tasca de la Guàrdia Civil després que el Govern de Catalunya hagi interposat denúncia per els interrogatoris que aquest cos de seguretat ha dut a terme en els darrers dies a càrrecs i treballadors públics de la Generalitat. "La Guàrdia Civil fa la seva feina de forma exemplar i només cerca que s'acompleixi amb la llei. S'ha de col·laborar, no obstruir", ha assenyalat Zoido en dues piulades al seu compte de Twitter. "Els qui formen part de la Guàrdia Civil tenen tot el meu suport i el dels qui defensen els nostres drets i llibertats", ha afegit el ministre en aquesta xarxa social. 

 

El Govern ha presentat aquest dissabte una denúncia al jutjat de guàrdia en relació amb els interrogatoris que la Guàrdia Civil ha practicat a alts càrrecs i treballadors públics de la Generalitat. Dirigeix la denúncia contra uns agents de la Guàrdia Civil en concret, que són els que haurien fet els interrogatoris, així com contra "qualsevol persona" que hagi "col·laborat de forma activa i conscient en els fets. L'executiu de Puigdemont es queixa de la indenfensió dels interrogats. El vicepresident Oriol Junqueras diu què els testimonis i investigats se sotmeten a "xous públics" mentre el jutge manté el cas sota secret de sumari.

Denúncia presentada pel Govern a la Guàrdia Civil | Twitter

 

A la denúnica es pot llegir aquest argument: "És una situació profundament injusta que està absolutament fora de la bones pràctiques democràtiques de qualsevol país occidental i ens sembla que és molt important que tots siguem conscients de quina situació d'excepcionalitat ens imposen respecte el marc legal i respecte la protecció jurídica". Cal recordar que la denúncia arriba després d'una setmana en què la Guàrdia Civil ha practicat diversos interrogatoris, sense que hagi quedat clar qui els ha ordenat, a sis alts càrrecs del govern pels preparatius del referèndum. 

 

 

En un contacte amb la premsa des de Parets del Vallès, el conseller de Presidència i portaveu de l'executiu, Jordi Turull, ha argumentat que les accions del cos policial podrien ser constitutius de cinc delictes "greus": Contra els drets individuals, obstrucció a la justícia, usurpació d'atribucions, falsedat en document oficial i de violació de secrets. Turull, que és qui ha ordenat la presentació de la denúncia al jutjat de guàrdia, ha qualificat de "desproporció absoluta" l'acció de la Guàrdia Civil.

 

Comentaris