Zoido destitueix dos directors de la Guàrdia Civil i la Policia espanyola per concentrar el poder polític

El nou esquema policial, que redueix notablement les àrees de poder, està previst que s'aprovi en la sessió de demà del Consell de Ministres

 

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha destituït aquest vespre als directors operatius adjunts de la Guàrdia Civil, Pablo Martín Alonso i el de la policia espanyola, Florentino Villabona. Amb aquest gest, Zoido vol concentrar tot el poder policial en la vessant política, ja que els dos eren comissaris i en canvi ara la direcció dels dos cossos només dependrà dels directors generals, nomenats pel mateix ministre i molt propers al Partit Popular. Tant a Martin Alonso com Villabona els va nomenar Zoido fa menys d'un any, quan va accedir al front del ministeri de l'Interior.

 

 

El nou esquema policial, que redueix notablement les àrees de poder, està previst que s'aprovi en la sessió de demà del Consell de Ministres. Tot plegat arriba el mateix dia que la Guàrdia Civil ha començat a citar en qualitat d'investigats per sedició a alts càrrecs del govern de la Generalitat, sense cap ordre judicial.

 

Comentaris