El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Zaragoza pronostica un goven dèbil si no el salva “un pacte secret” CiU-PP
  • CA

El secretari d’Organització del PSC, José Zaragoza, en una entrevista concedida a Europa Press, ha assegurat que el govern convergent neix dèbil perquè està en minoria, sinó és que el futur president, Artur Mas, decideix salvar-lo amb “un pacte secret” entre CiU i el PP i així guanyar les votacions que pugui perdre.

En aquest sentit, Zaragoza ha assegurat metafòricament que Mas “porta Catalunya cap a un rumb desconegut, sense saber amb quins mariners es comte, si no és que a la bodega hi porta el PP”. I ha recordat que un pacte similar ja es va fer el 1999-2003.

Respecte el cas Palau i el presumpte finançament il•legal de CDC, Zaragoza ha Mas que prometi que des del seu càrrec no dificultarà la investigació. “Farà servir Mas la presidència de la Generalitat per tapar i bloquejar la investigació?”, es pregunta el socialista.

El futur del PSC

Zaragoza també afirma respecte qui serà el futur dirigent del PSC que les municipals donaran moltes pistes. El nou líder s’haurà de triar en el congrés de la propera tardor i, per tant, aquest tindrà tres anys per preparar-se com a candidat per les eleccions del 2014 “si no s’avancen perquè Mas no pot garantir l’estabilitat”, segons ja preveu Zaragoza. “A les municipals els electors ens assenyalaran nous lideratges”, ha conclòs.

Considera que ara encara és massa aviat, però reconeix que en el món municipal hi ha noms ben situats com Àngel Ros (Lleida), Josep Fèlix Ballesteros (Tarragona), Iolanda Pineda (Salt) i Núria Parlón (Santa Coloma de Gramenet), i joves diputats com Jaume Collboni, Laia Bonet i Rocío Martínez-Sempere. De fet no dscarta que a la tardor tota la direcció sigui renovada, fins i tot, ell mateix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa